17 Kişi, Adana Adliyesine Götürüldü

0
152

adana adliyesi copyGezi Parkı olayları kapsamında ilimizde yapılan operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, Adana Adliyesine götürüldü. Adliye önünde bekleyen göstericilerin yakınları ve polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

22 Temmuz sabahı ilimizi merkezinde yapılan Gezi Parkı eylemleri kapsamında birçok gösteriye katıldığı ileri sürülen kişilere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, Hatay Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından, sabah saatlerinde Adana Adliyesi’ne gönderildi. Olayları provoke ettikleri, terör örgütleri adına olaylara karışarak olayları yönlendirdikleri iddia edilen şüphelilerin yakınları da, adliye arkasında beklemeye başladı.

Çevik Kuvvet polisi adliye arkasında önlem alırken, zanlıların ön kapıdan geleceğinin bildirilmesi üzerine polis, adliyenin önüne geçerek tedbir aldı. Bu sırada zanlıların yakınları da adliye önüne geçti. Otobüs ile getirilen zanlılar adliyeye girdirilirken, yakınları slogan atarak onlara destek verdi. Bu arada oğlu gözaltında olan bir anne ise; “Ben oğlumu dedesinin hakkını savunsun diye hukuk okuttum. Ben onun adını Mustafa Kemal koydum” dedi.

Daha sonra zanlıların adliyeye alınmasına devam edilirken o sırada zanlıların yakınları ile çevik kuvvet arasında kısa süreli arbedeler yaşandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here