Hayvan Severlerden Başbakana “İmdat” Mektubu!

0
89

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcileri, 81 ilde eş zamanlı olarak Ak Pati İl Başkanlıklarına ziyaretler düzenledi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verilmek üzere bir “İmdat Mektubu” sundu. Antakya’da Ak Parti İl Başkanlığı önünde açıklama yapan, Hatay Doğa ve Yaşam Derneği genel sekreteri Ufuk Bayraktar, hayvan hakları konusundaki taleplerini bir mektuba dökerek, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmek üzere Ak Parti İl Başkanlığına verildi. Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli’nin de katıldığı basın açıklamasında Ak Parti İl Binası önüne teşekkür adabında bir çelenk bırakıldı.

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu temsilcilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verilmek üzere hazırladıkları İMDAT MEKTUBU metni şöyle;

Sayın Başbakanımız, Sesimizi duyacağınıza, YUZLERCE YILIN EN BUYUK KATLIAMINA geçit vermeyeceğinize olan inancımız, boşa çıkmadı, müteşekkiriz. Talimatınız üzerine tasarı tekrar incelemeye alındı. Hayvanları Koruma Kanunu Değişiklik Tasarısının, milyonlarca KEDI ve KOPEĞİN OLDURULMESINE zemin hazırlayacak maddelerine karşı on binlerce insanın meydanlara çıkmasına rağmen, Orman Bakanlığı ısrarla “pembe, aldatıcı ve gerçeklerden uzak”  tablolar çizerek teklifin “aynen” geçmesini sağlamaya çalışmaktadır. Şimdiye kadar, STK’ların veya bilim kuruluşunun görüşü alınmadan hazırlanan bu Yasa teklifinin TBMM komisyonlarına ineceği bu günlerde biz tekrar son umudumuz olarak siz Sayın Başbakanımıza sesleniyor ve “Hayvanlarımızla da beraber yürümek istiyoruz biz bu yollarda” diyoruz. Hayvanların katli ile sonuçlanacak maddeleri bilgilerinize sunuyoruz:

1. Bu kanun teklifine konan “…sahipsiz hayvanları belediye sınırları içinde veya dışında başıboş bırakmak YASAKTIR…” maddesi, çok açık bir şekilde dışarıda HİÇ KEDİ-KÖPEK kalmamasını hükme bağlamıştır. Ayrıca, sokakta ki sahipsiz hayvan başına 300 TL idari para cezası konduğu için, bu cezaya da tek muhatap belediyeler olacağı için, kedi ve köpekler için sürek avı başlatacaklardır.

TALEBIMIZ: Su anda yürürlükte ki kanunun 6. maddesinde ki “Kısırlaştır, aşılat ve aldığın yere bırak” maddesinin DEĞİŞMEDEN kalmasını, sorunun çözümü için yurt çapında KISIRLASTIRMA SEFERBERLIGI yapılmasını istiyoruz. Zaten bu toplama uygulansa bile 2-3 ay içinde sokaklar yeniden kedi ve köpeklerle dolacak ve katliam sürekli yapılacaktır.

2. “MADDE 3… hayvan bakım evinde rehabilite edilen sahipsiz hayvanlar, sahiplendirilinceye kadar doğal hayat parklarında barındırılır” ibaresi ile kedi ve köpeklerin bu uçsuz bucaksız ölüm parklarına doldurulmaları amaçlanmıştır.

TALEBIMIZ: Doğal Parklar Kedi ve köpeklerin etolojisine hem bilimsel hem de vicdani olarak uygun değildir, onlar on binlerce yıldır insanla birlikte yaşamaktadırlar. Bunun yerine “insandan uzak ve izole olmayan, geniş bahçeli, bitkili, ağaçlı BAKIMEVLERI” oluşturulmasını talep ediyoruz.

3- “3.Geçici MADDE bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde tehlikeli olarak tanımlanan köpeklerini bakım evlerine teslim etmek, bakım evleri de bu hayvanları öncelikle almak zorundadır” ibaresi yasa teklifine konmuştur. Şehirlerin %90’ında hala daha bakım evi yokken bu hayvanlar HANGİ bakımevine konacaktır? Bu hayvanların da öldürüleceği açıktır.

TALEBİMİZ: Hiç bir hayvan türü tehlikeli olarak sınıflanamaz. Hayvanlara değil sahiplerine “yasal zorunluluklar” getirilmelidir.

4. “Meskende barındırılabilecek ev ve süs hayvanı tür ve sayısı, Bakanlıkça çıkarılan yönetmelikle belirlenir” maddesi ile evlerde hayvan beslenmesini sınırlama ve hatta yasaklama yetkisi kayıtsız şartsız bakanlığa verilmiştir. Bu madde ile evlerde sahipleri ile yasayan on binlerce hayvan ailesinden kopartılıp yok edilecektir.

TALEBIMIZ:  Sahipli hayvanların meskenlerde beslenmesine hiç bir şekilde kısıtlama veya koşul getirilmemelidir. Zaten sakıncalı durumlarda mahkemeler yetkilidir ve gerekli kararları hızla alabilmektedirler.

5.Petshop’larda hayvan satışı, üretimi ve ithalatı da yasaklanarak, üretim kontrol altına alınmalıdır.

6. Hayvanat bahçelerini teşvik eden ve hayvanlar için en büyük ıstırap kaynağı olan deneylere kolaylıklar getiren maddeler yasada yer almamalıdır.

7. Yasa teklifiyle işkence yapanlara 750 TL para cezası yer almakta, ancak işkence yapılan hayvanın ölmesi halinde para cezasına çevrilecek 1 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir.  “Öldürme şartı” içeren bu madde direkt olarak “işkenceye” hapis cezası getirmeli, diğer cezalar da ağırlaştırılmalıdır.

 Sayın Başbakanımız, Tarihin en büyük katliamına ortam ve imkan sağlayacak olan bu tasarıya DUR diyeceğinize, STK’lar ve bilim kuruluşlarının görüşlerine göre bu tasarının yeniden düzenlenmesini sağlayacağınıza inanıyoruz ve “IMDAT ELINIZI” umutla bekliyoruz” deniliyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here