Zihin, Beden ve Futbol (5)

0
147

Değerli okurlarım, zihnini ve bedenini olumlu kullananlar sadece spor alanlarında değil, her tarafta temayüz eder ve de başarılı olurlar. Futbolun içeriğinde o kadar şeyler var ki, bunları birer örnekle yâd etmek istiyorum.

Örneğin, engelli yarışlarında görmüştüm. Final çizgisine yüz metre kala kendini zorlayan rakibinin düştüğünü görünce, birinciliği kaybetme pahasına rakibine yardıma koşan ve alakasız birine birinciliği kaptıran o engelli sporcuyu gördükten ve alkışların ona olduğunu anladıktan sonra, korkmuyorum. Ülkemizde centilmenlik ve sevgi ölmemiştir.

Toplu taşıtlarda seyahat eden bir genç, yerini, bir engelliye, bir kadına ya da bir yaşlıya verebiliyor, teşekkür bile beklemiyorsa, korkmuyorum. Ülkemizde asalet ve saygı ölmemiştir.

Siyasi görüşü ne olursa olsun, haksızlığa, hırsızlığa, istismarcılığa, hukuksuzluğa tepki verebiliyorsa, korkmuyorum. Ülkemizde yürekler daha katılaşmamıştır.

Mahkemelerin Sulh Hukuk bölümünde pervasız ve küfürsüz kadınlar çoğunlukta olsa bile, örf ve adetler uğruna, kadın ve çocuk istismarının boyut kazandığı ülkemizde, dünya kadınlar gününü terk edip şikayet dilekçeleri verebiliyorsa, konuyu ilgi odağı haline getirebiliyorsa, korkmuyorum. Ülkemizde kadınlarımız daha ölmemiştir.

Arabasının küllüğünü, çöplerini dışarı boşaltanlara, çevresini tahrip ederek insanlara değer vermeyenlere, bir genç çıkıp serzenişte bulunarak, o zavallılara insanlık ve de ahlak dersi verebiliyorsa, korkmuyorum. Ülkemizde sorumluluk dimdik ayaktadır daha!

Resmi kurum ve kuruluşlarda işlerinin çabucak görülmesini sağlamak için, görevliye “Şunu alın bir çay içersiniz” dediğinde, o görevli “Ben aileme haram lokma yedirmem” diyebiliyorsa, korkmuyorum. Ülkemizde ahlak sükut etmemiştir, yarınlar güvendedir.

Genç kızlarımız, şatafatlı ve yaldızlı sözlere itibar etmeyip kuyruğa girerek otobüs bekliyor ve bunu yapabiliyorsa; onlar ne güzel evlatlardır ki işte onlar sayesinde, korkmuyorum. İffetimiz ve namusumuz dimdik ayaktadır daha!

Yoksul bir öğrenci yoksul babasını zor durumda bırakmamak için çantasına bir dilim ekmek koyabiliyorsa, bu asaleti gösterebiliyorsa, ne mutlu o evladımıza ki, Cenab-ı Allah onun mükâfatını verecektir. Korkmuyorum. Kanaat, tokgözlülük… Asalet ayaktadır daha!

Bu güzellikleri ülkemizde sıfırlamak isteyenler olmasına rağmen hala gözle gözükür şekilde mevcut. Onlarda adam gibi olsunlar diyorum. Birisi düşen uçaktan sağ çıkıyor. Daha sonra ki akıbeti hakkında bir bilgim yok. Belki de yaşlanıyoruz da ondan…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here