Zihin, Beden ve Futbol (2)

0
30

Değerli okurlarım, futbolu bizlere miras olarak bırakanlar, muhtemelen Yüce Allah’ın da sevgisine mazhar olmuşlardır. İnsanlara günah işlememeleri emredilmiştir. Futbolun olduğu yerde günahlardan, yanlış işlerden söz etmek mümkün mü? Gelin hepimiz yürekten mümkün değil diyelim. Gelin görün ki, meşin yuvarlak kafatasıyken, içi hava doldurulmuş işkembe haline getiren, siboplu ve kösele halinden sonra şimdi ki en gelişmiş şekline getiren, insanları mutlu eden, bir ölçüde dertlerine derman olan bu ayak oyununu kendi haline bırakmıyorlar ki…

Öncelikle, A’dan Z’ye en modern şekle getirdiler ki, emeği geçen o muhteremlere buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Hayal olmadan gerçek olmaz diyor büyüklerimiz. Bu çok doğru bir yaklaşım! Kuru kafatasının peşinden koşan insanlar bundan büyük haz duyuyorlardı. Sığır işkembesini şişirip saatlerce onun peşinden koşanlar da yaptıkları spordan zevk alıyorlardı.

Bizim zamanımızda, iç lastik, sibop ve dikişli kösele, oynanmaya hazır hale geldiğinde, 7-8 Kg. ağırlığında öldürücü bir cisim meydana geliyordu ki, biz de bundan şikayetçi olmamıştık. Ondan istikbal bekler hale gelmiştik. Çağın sporu haline gelen futbol, günümüzde en modern şeklini aldı. Bunlar yine insanlar tarafından gerçekleştirildi.

Neler yapılmadı ki! Yüz binlik statlar, çim zeminler, koltuklu tribünler, ışıklı gece maçları falan. Bu yapılanlarla beraber, futbol sporun lokomotifi oldu. İnsanlar icraatlarına haklı olarak bir şey daha ilave ettiler. Sporda (özellikle futbolda) profesyonelliği ilan ettiler. Gerçekçi olmamız gerekirse, ilk bakışta zararlı bir tarafı yok gibi. Çünkü her şey parayla işlerlik kazanıyor. Doğal olarak bunun bir karşılığı olmalıydı. Bu da çok normal bir yaklaşım olarak özümlenmişti.

İnsanoğlu bu, mutlaka bir şeyin tadını kaçıracak. Bu onun doğasında mevcut. Ne yaptılar diyeceksiniz. Şike, doping, teşvik primini yarattılar ve başarılı da oldular. Paranın sıcak bakışları insanoğlunu daima yoldan çıkarmıştır. Yoldan çıkanlar da doğru yolu bir daha bulamıyorlar. Yanlışlar yanlışlarla kapatılmaya çalışılıyor, bu da değişik bir yanlış. Avrupa’nın bazı ünlü takımları bile, şike yapmak suretiyle şampiyonluklar kazanma yolunu tercih ettiler. Önceleri kamera görüntüleri ispatlamak oldukça zordu.

Futbolla beraber, tüm teknolojiler limitte seyrediyor, buna paralel olarak insanlarda gaflete düşünce bombalar patlamaya başladı. Sonu nereye varacak bilinmez ama iyi bir yere varacağı da söylenemez. Ayrıntıları yarın sizlere sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here