Yükselen Yeni Kuşak, Gelecek Sizsiniz!

0
106

gençlik ve spor119 Mayıs’ın 94. Yıldönümünde, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sade Törenlerle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 94. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıt Alanında kutlama töreni yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Eyüp Sabri Çiçek tarafından çelenk sunulan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen törene, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Eyüp Sabri Çiçek, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

gençlik ve spor2

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Eyüp Sabri Çiçek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içinde Samsun’da attığı ilk adımın Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu belirtti. Çiçek; “İşte bu yüzden Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 94. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz” dedi.

Tarihini, Kültürünü Bilen İlelebet Yaşar

Konuşmasında, alandaki gençlere de seslenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Eyüp Sabri Çiçek; “Sevgili gençler, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongrelerle, Kurtuluş Savaşını ona inanan milletiyle birlikte sürdürmüştür. Kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir” diye konuştu.

gençlik ve spor3

Gençlik Yürüyüşü Yapıldı…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Pazar günü ‘Gençlik Yürüyüşü’ de yapıldı. Sahildeki İskenderun Belediyesi 3 Nolu Sosyal Tesis önünde başlayan yürüyüş, Atatürk Anıt Alanı’nda tamamlandı.

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, belediye meclis üyeleri ve kalabalık toplulukla Atatürk Anıt Alanı’na Türk bayraklarıyla ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu bez afişle yürüyerek gelindi.

gençlik ve spor4

Vatandaşlar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi bulunan tişörtlerle yürüyüşe katıldı. Atatürk Anıt Alanı’nda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, gençlerin bayramını kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here