Yüksel; “Bu Ülkeyi Batırmanıza İzin Vermeyeceğiz”

0
191

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Bu Ülkeyi Batırmanıza İzin Vermeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, yeni yılın ilk aylık toplantısını, Belen Seyir Terasında basın mensuplarının ve partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.

Kahvaltılı düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Yüksel, açıklamasında ilk olarak geçtiğimiz hafta kutlanan çalışan gazeteciler gününe değinerek; “Demokrasinin olmazsa olmazı basındır ve basın özgürlüğüdür. Bu ayak Türkiye’de eksiktir. Bu ayak eksik olduğu müddetçe Türkiye’de demokrasiden ve insan haklarından bahsetmek mümkün değildir” dedi.

15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bu yana OHAL ile yönetilen ülkemizin KHK’larla bile yönetilemediğini öne süren Başkan Yüksel; “Ülkemiz 18 aydan bu yana OHAL ile yönetiliyor. 15 Temmuz’da olağanüstü bir şey yaşadık doğru. Buna sebep olanlar, ülkeyi bu olağanüstü karanlık bir tabloya teslim edenler belli. Fakat 18 aydan beri OHAL ile yönetilmemize rağmen, KHK’larla yönetilmemize rağmen, ülkemizdeki hiçbir sorun hallolmamıştır. Olağanüstü hal ile yönetildiğimiz için ülkemiz özgürlükler bakımından, ekonomik açıdan siyasal ve sosyal açıdan geriye gitmiştir. Artık bu ülke OHAL ve KHK ile yönetilmeye dur demelidir ve durmalıdır. Bu ülkeye bu kamburdur, bu kambura sebep olanlar bir an önce bunu kaldırıp, ülkemizi de refaha ve huzura kavuşturmak zorundalar. OHAL ile ülkeyi yönetmek hoşlarına gitti, kolaylarına geldi. Ama o da çare değil çünkü ülke yönetilmiyor, yönetilmiş gibi yapılıyor sadece bir bilinmeze doğru sürükleniyor” şeklinde konuştu.

Gerçek vatanseverlerin ve cumhuriyetçilerin vatanı batırmalarına izin vermeyeceğini vurgulayan Yüksel; “Dikkatle takip ediyoruz, iki kişi kayığa bindi, kayık su alıyor. Biri büyük ortak, biri küçük ortak. İbretle izliyoruz ve takip ediyoruz. Bu küçük ortak geçmişte neler söylemişti hatırlayalım; ‘Türkiye’yi birbirine düşürüyorsun, toplumu kamplara bölüyorsun senden Cumhurbaşkanı olmaz’ demiştir. ‘Şehitlerin vebali üzerinde, bebek katili ile müzakere yapıyorsun senden Cumhurbaşkanı olmaz. Vatanı bölmek, milleti 36 parçaya bölen insandan Cumhurbaşkanı olmaz. Hukuk’a, saltanata, rüşvete kapı aralayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Villalar da balya balya dolar saklayan, para kasaları çıkan bir insandan Cumhurbaşkanı olmaz. TSK’ne kumpas kurandan Cumhurbaşkanı olmaz. Türklüğü reddeden, TC’yi kaldıran, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir kişiden Cumhurbaşkanı olmaz’ demiştir. Kayığa binen küçük ortak demiştir bunları.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa topraklarımız istila edilmiş durumda. 18 adamız Yunanistan tarafından istila edilmiş, askeri yığınak yapılıyor, askeri üst kuruluyor, milli olduğunu iddia edenler maalesef 18 adamızın işgal edilmesine karşı dut yemiş bülbül gibi ağızlarını açmıyorlar. Sizden ne milli olur ne yerli olur. Sizden olsa olsa gayri milli vatan haini olur. Bindiler kayığa bir bilinmeze doğru sürükleniyorlar, kayık su alıyor. Nereye giderseniz gidin, nerede batarsanız batın ama bu ülkeyi bu vatanı batırmanıza, aklı başında olanlar, cumhuriyetçiler izin vermeyecektir, izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Ekonomide yaşanan gelişmelerden de söz eden Yüksel, ülkemizin umutsuzluk içerisinde olduğunu ve bu nedenle insanların batıya kaçtığını öne sürerek; “Ülkemizdeki ekonomi de hızla geriye gidiyor. Asgari ücret açıklandı, en az 2000 TL olması gerekirdi maalesef beklentinin altında asgari ücretlide bir yokluğa mahkum edildi. Faşist dediği Hollanda’da asgari ücret 1550 Euro, Almanya’da 1492 Euro, ABD’de 1256 Euro, İsrail’de 851 Euro, ekonomisi kötü olan Yunanistan’da 684 Euro, bizim ülkemizde asgari ücret 352 Euro. Ülkemizin emekçileri, asgari ücretle çalışan insanlarımız bir yokluğa bir açlığa mahkum edilmiş durumda.

Bir zamanlar kendine yeten bir ülke vardı, tarımda kendine yeten bir ülke vardı. Şu anda 126 ülkeden 133 değişik meyve, sebze ithal eder duruma gelmişiz. Tarımı dışarıya bağlı bir ülkenin bağımsızlığından söz edilemez. Artık savaşlara gerek yok. Bir ülkeyi yok etmek için önce eğitimini yok ediyorsun sonra tarımda dışarıya mahkum ediyorsun, kendine yetmez hale getiriyorsun işte bunlar da yerli ve milli olduğunu iddia ediyorlar.

İnsanlarımız Afrika ülkelerine değil Avrupa’ya Amerika’ya göç ediyor. Çünkü orada iş güvenliği ve demokrasi var. 2016 yılında 66.000 zengin aile yurtdışına mal varlığını götürmüş ve taşınmış durumda. Öğrenci kaçıyor dışarıda okumak için, iş adamı kaçıyor. Bu ülke bunları hak etmiyor. Ülkemiz bir umutsuzluk ve çaresizlik denizinde yüzüyor bir bilinmeze doğru sürükleniyor. Şu anda ülkemiz karanlık bir kaosun içerisinde debeleniyor. Dik duran, direnen, doğruları halkla paylaşan Cumhuriyet Halk Partisine bir saldırı var. Çünkü doğruyu söyleyen, dik duran ve muhalefet eden tek parti Cumhuriyet Halk Partisi kaldı” dedi.

Kendi partilerinden asla vatan haini veya terörist çıkmayacağının altını önemle çizen Yüksel; “Bugün ülkemizde bir teröristten bahsetmek isteniyorsa, bir soruşturma açılacaksa önce bu ülkeye yıllardan bu yana terör örgütlerine mahkum edenlerden hesap sorulmalı. Bir soruşturma açılmalı evet bugün Feto terör örgütünü devletin bütün kılcal damarlarına yerleştiren ve şimdi itiraf edilen, buna sebep olan FETÖ terör örgütüne ülkeyi teslim edenden hesap sorulmalı.

En büyük terörizm olan emperyalizme diz çökerten Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinden terörist çıkmaz. Sevr’i yırtıp Lozan’ı yazan İsmet Paşa’nın partisinden terörist çıkmaz. Beşparmak dağlarına Ege’nin denizine milliyetçiliği yazan Bülent Ecevit’in partisinden terörist çıkmaz. Türkiye’deki adaletsizlik için, hak, hukuk, adalet için kilometrelerce yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinden terörist çıkmaz.

Biz çok şey istemedik. Biz toplum olarak özgür bir vatan istedik, bağımsız bir vatan istedik, can güvenliği, eşitlik, aş, iş istedik. Maalesef ülkemiz bunlardan çok uzaklarda. Hiçbir şey kendi kendine olmaz. Barış, hak, eşitlik ve adalet için bedel ödemek gerekir, dik durmak gerekiri Biz o bedeli ödemeye hazırız ve dik durmaya devam edeceğiz.

Bugün ülkemizin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı var. Bugün ülkemizin büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği Manifestoya ihtiyacı var, o mayaya ihtiyacı var. Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olmaya, onun yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Ben bu vatanı seviyorum, ben geleceğimi düşünüyorum, ben al bayrağımızın dalgalanmasını istiyorum diyen herkesi Cumhuriyet Halk Partisinde birleşmeye, saf tutmaya çağırıyorum. Başka çare yok, birleşmeye, bütünleşmeye ihtiyaç var” şeklinde açıklamalarını sonlandırdı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here