CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Ülkeyi Padişah Fermanıyla Yönetiyorlar”

0
250

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Ülkeyi Padişah Fermanıyla Yönetiyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen kadın, gençlik, ilçe ve il kongrelerinin ardından bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Parti binasında, kurultay delegeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Mansuroğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi bir değişim sürecine girdi. İlçe kongrelerimizi yaptık, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızın kongrelerini yaptık ve son olarak da il kongremizi gerçekleştirdik. İskenderun’da tarihte ilk defa bu sayıda kurultay delegesi çıkardık. 9 arkadaşımız İskenderun’dan kurultay delegesi olarak, 3 arkadaşımız da il yönetimine seçildi. Hepsini tek tek kutluyorum. Çalışmalarımıza, birlikte, hız kesmeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Nefret İhraç Eden Bir Lider Terör İthal Eder”

Konuşmasında ülke gündemine de değinen Başkan Mansuroğlu, ülkenin durumunun vahim olduğunu ve bu süreçte yılmadan, yorulmadan mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak; “Türkiye’nin hali malum. Türkiye uçurumun kenarında… Ekonomi bir taraftan, terör bir taraftan, iç güvenlik bir taraftan, huzur bir taraftan nefes almamız bile zorlaşıyor. Hele en son çıkarılan KHK’lar var onlarla nefes alamaz hale geldik. Ülkeyi padişah fermanı ile yönetiyorlar. Meczuplar kalkıp 9 yaşındaki bir kız çocuğu için evlenilebilir fetvası veriyorlar, bunları lanetliyoruz.

Üç gün önce meclis kapısında geçinemediğini söyleyen birkaç vatandaşımız kendini yaktı. Ekonomimiz gerçekten bir gün önce Trabzon’da yoldan çıkıp uçuruma yuvarlanan uçağa benziyor. Dünyadaki en etkin güç barış dilidir ancak bunlar nefret dilini kullanıyor. Kendi komşularına kin, nefret ve düşmanlık ihraç eden bir dünya lideri karşılığında terörü ithal eder. Çevremizde dostumuz yok, ilişkilerimiz sıfır. Sınırlarımız delik deşik. Biz terörü zamanında ithal ettik şimdi onları temizlemeye çalışıyoruz.

“Dönekçi Milliyetçilere Rağmen Biz Buradayız”

Bir yavru iktidar var. Hiçbir ülkede böyle tuhaf bir muhalefet yapılmaz. Kendi bekası için tüm milliyetçi arkadaşlarını satan lider dünya literatüründe yok. Bu dönekçi milliyetçilere rağmen biz buradayız, Cumhuriyet Halk Partisi olarak dik duruşumuzu sergileyeceğiz. Biz Türkiye’nin çimentosuyuz bunu biliyoruz. Türkiye demokrasisinin sigortasıyız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olmak onurdur, şereftir.

9 yaşındaki çocuklar için fetva verenler, diri diri işçi yakılmasına müsaade edenler, padişah fermanı ile bu ülkeyi yönetmeye çalışanlar, sarayın çanağını yalayanlar, kendi dava arkadaşlarını satanlar, hepinizin karşısında biz dimdik buradayız, ayaktayız. Bizler Atatürk’ün çocuklarıyız. Bizlere umutsuz olmak yakışmaz. Biz onurumuzla, şerefimizle buradayız, halkın iktidarı kurulana kadar da burada olacağız” şeklinde sert açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)