Yüksel; “Birlik ve Sağduyuyla Bu Sınavı Başarıyla Geçeceğimize İnanıyorum”

0
109

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Birlik ve Sağduyuyla Bu Sınavı Başarıyla Geçeceğimize İnanıyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, evinden yaptığı canlı yayınla hemşerilerine seslendi.

Bu zorlu süreçte evde kalmanın önemine değinen Yüksel; “İnsanlık tarihi ve tüm dünya bir sınavdan geçiyor. Birlik ve beraberlikle, sağduyuyla bu sınavı başarıyla geçeceğimize tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

Sözlerine, geçtiğimiz günlerde kardeşini kaybeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na başsağlığı dileyerek başlayan Yüksel, virüs nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlara da Allah’tan rahmet diledi.

Bu virüs salgınının dünyadaki tüm insanları etkileyen, büyük bir salgın olduğunu hatırlatan Yüksel, bu sıkıntılı günlerde sağlıkçıların insanüstü bir gayret ve büyük bir özveri ile çalıştıklarını bu nedenle onlara minnet borçlu olduklarını kaydetti.

Tük Kızılay’ı hakkında da konuşan Yüksel; “Bu büyük bela ile karşı karşıya olduğumuz şu günlerde Türk Kızılay’ı nerede diye sormak istiyorum. İnsanlara bugünlerde yardım etmeyecek de ne zaman yardım edecek. Türk Kızılay’ını göreve davet ediyorum” dedi.

Çiftçilere, köylülere, işsiz olanlara ve işten çıkarılanlara mutlaka devletin ‘aile sigortası’ ile yardım etmesi gerektiğini de savunan Yüksel; “Partimizin ve Genel Başkanımızın altını çizdiği ‘Aile Sigortası’ mutlaka ivedilikle işini kaybeden, işsiz olan ve geliri olmayan insanların yardımına koşmalı. Yine bir şeyin altını çizmek istiyorum; sınırlarımızın dışında görev yapan Irak’ta, Suriye’de, Libya’da görev yapan Türk askerinin durumu nedir? Onlara bu virüs ile ilgili tedbir alınmış mıdır? Onlar hepimizin evladı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 81 milyonunu temsil ediyorlar, acilen onlara yardım eli uzatılmalı. Sınırların ne kadar güvenli olduğu da çok önemli! Sınır tedbirleri ivedilikle alınmalı ve Türkiye’nin sınır güvenliği korunmalıdır” dedi.

65 yaşında üstü tüm insanlarımıza sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini, bunun sebebinin ise sadece o insanlarımızı korumak olduğunu vurgulayan Yüksel; “Ama bazı insanlar bunu yanlış yorumlayarak sanki 65 yaşındakiler hastaymış gibi bir izlenim yarattılar. 65 yaş üstü insanlarımız hastalanmasın diye bugün sokağa çıkma yasağı ilan edildi, onların iyiliği için, onları korumak ve kollamak için… Yoksa 65 yaşındaki insanlarımızın başımızın üstünde yeri var. Bazı kendini bilmezlerin 65 yaşındaki insanlarımızı rencide edecek hareketleri yapmamalarını rica ediyorum” diye konuştu.

Görülen vakanın hangi ilde, hangi ilçede olduğunun mutlaka açıklanması gerektiğini de söyleyen Yüksel; “Bu bir panik havası yaratmaz. Bence memnuniyet olur. Hangi ilçede, hangi sokakta, hangi ilde olduğu bilinirse onlarla temas edenler ortaya çıkar, temas edenler tedbirlerini alır, ona göre hareket eder. Ayrıca genel bir sokağa çıkma yasağı mutlaka ilan edilmeli. Herkesi evinde kalmaya davet ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here