Yüksel; “Anayasalar Kişilere Göre Yazılmaz”

0
94

fevzi-yuksel1Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Anayasa Değişikliği Teklifi Hakkında Konuştu… “Anayasalar Kişilere Göre Yazılmaz”

Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmeye başlanan anayasa değişikliği teklifi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

‘Rejim Değişikliği Yasası’ olarak nitelendirdiği teklifin ülkemize ve milletimize yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu öne süren Başkan Yüksel; “Şu unutulmasın ki şu ana kadar başımıza ne geldiyse tek adam uygulamasından ve tek adamın dediğim dedik tavrından gelmiştir. Son 15 yıla baktığımızda yüzlerce örneği vardır, yapılmak istenen şey bunu yasal kılıfa bağlamaktır. Bir ikincisi de geriye dönük suçlardan kurtulmaktır. Çıkarılmak istenen yetkiyi milletten alıp tek bir kişiye vermektir” diye konuştu.

Çıkarılmak istenen yasada hukukun ve demokrasinin olmadığını iddia eden Başkan Yüksel; “Ülkemizi iki yüz yıl geriye götürecek bir kişiyi sultan yapacak bu yasada halk yok, hukuk yok, demokrasi yok, özgürlük yok, sendika yok, grev yok, işsizliğe çare yok, sefalete, yokluğa, yolsuzluğa çare yok” dedi.

Eninde sonunda halkın bu tuzağı göreceğine inandığını vurgulayan Yüksel; “Onun için gelin bu yıl ‘Uyanma, Haykırma, Kötü Gidişe Dur Deme’ yılı olsun. Şundan eminim ki halkımız bu tuzağı görecek ve elinin tersiyle yitecektir. Anayasalar kişilere göre yazılmaz ve üretilmez. Anayasalar ülkelerin birliği, dirliği ve mutluluğu için yazılır. 

Onun için ülkemizin birliğini, dirliğini ve gelecek nesli düşünen herkesi ülkemizi parçalanmaya götürecek bu yasaya hayır demeye çağırıyorum.

Şu unutulmamalıdır; bu vatan hiç kimseye bırakılmayacak kadar önemli ve büyüktür.
Bizler cumhuriyet halk partililer olarak, kurucu değerlerden aldığımız güçle Atamızın mirası olan gençliğe hitabeden aldığımız güçle yine atamızın bizzat kaleme aldığı Nutuk’tan aldığımız güçle bu değişikliğe hayır diyoruz”
diyerek tepkisini ortaya koydu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here