Yarayıcı; “Ortada ‘Başkanın Yöneteceği’ Ülke Kalmayacak”

0
91

hilmi-yarayici5CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı; “Ortada ‘Başkanın Yöneteceği’ Ülke Kalmayacak”

İçerisinde bulunduğumuz hafta başında başlayan ‘Anayasa Değişikliği Teklifi’ görüşmelerini ve görüşmelerde yaşananları sert bil dille eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı; “Ortada “başkanın yöneteceği” ülkenin kalmayacağı bir sürece koşar adım gitmekteyiz” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda cumhurbaşkanlığı sistemi içeren anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi 338 milletvekilinin gizli oyuyla kabul edildi.

Gizli oylamaya 480 milletvekili katıldı, oylamada psikolojik eşik olarak gösterilen 330 rakamının üzerine çıkılarak 338 milletvekilinin oyuyla teklifin maddelerine geçilmesi kabul edildi. 134 milletvekili teklifin maddelerine geçilmesine ret oyu verdi. 2 milletvekili çekimser, 5 milletvekili boş, 1 milletvekili de geçersiz oy kullandı. HDP’li milletvekilleri ise oylamaya katılmadı.

hilmi-yarayici9

“Parti Vekiline Güvenmiyor, Vekil Kendini Kanıtlama Derdinde”

Gerçekleştirilen oylamanın ‘Gizli Oylama’ olmasına rağmen Ak Partili bazı vekillerin oyunu göstererek kullanmasını eleştiren ve bunun usule aykırı olduğunu vurgulayan Milletvekili Yarayıcı, konu hakkında yaptığı açıklamada; “Bir parti düşünün ki milletvekillerine dahi güven duymuyor. Önceki gece tanık olduğumuz utanmazlığın ve aymazlığın temelinde yatan bu güvensizlik duygusudur. Parti vekiline güvenmiyor, vekil ise kendini kanıtlama derdinde olmanın utancını dahi hissetmiyor. Gizli olması zorunlu olan oylamada kullandığı oyu havada sallayarak ‘FETÖ’cü olmadığını anlatmaya çalışıyor kendince. O sırada ülke tek bir kişinin hırslarına teslim ediliyormuş, temsil ettiği halk iradesine ihanet ediyormuş, hukuk ve demokrasinin canına okunuyormuş, terör halkı sokağa çıkamaz hale getirmiş, Avro 4 TL’nin üzerine çıkmış umurunda bile değil. Varsa yoksa kişisel istikbal.

Oysa biraz düşünse, biraz vicdanının sesini dinlese, ülkenin hızla bir felakete sürüklendiğini, neredeyse ortada “başkanın yöneteceği” ülkenin kalmayacağı bir sürece koşar adım gitmekte olduğumuzu görecek” şeklinde sert ifadelere kullandı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here