“Yönünü Kul Hakkının Yenmediği CHP’ye Dön!”

0
109

kılıçdaroğlu iskenderun1CHP Lideri Kemal Kalıçdaroğlu İskenderun’a Gelerek, Aylar Önce Temelini Attığı “Adliye-Arsuz Katlı Kavşağı”nın Açılışını da Yaptı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa sürede yapımı tamamlanan ve ‘Dev Vizyon Projesi’ olarak lanse edilen “Adliye-Arsuz Katlı Kavşağı”, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; Adliye-Arsuz Katlı Kavşağımızın temelini genel başkanımızla birlikte atmıştık. Bugün açılışını da onunla birlikte yapıyoruz. Pac meydanından sanayi sitesinin çıkışına kadar olan ikinci kavşak projemizin yapımına da bu yaz başlayacağız ve 6 ay içinde bitireceğiz” dedi.

kılıçdaroğlu iskenderun2

“Çalışacağız, Herkesi İkna Edeceğiz”

Milletvekilleri, belediye başkanları, CHP il ve ilçe başkan ve yönetimleri ile yoğun kalabalık arasında alana gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, açılış öncesi bir konuşma yaptı. ‘Başbakan Kemal’ sloganları arasında konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, ülkenin genel olarak durumunu değerlendirerek; “Slogan atmak kolay, gereğini yapacağız. Daha iyi çalışcağız herkesi ikna edeceğiz. Geleceğimiz konusunda herkesin endişesi var. Biz genlerimizde Kuvayi Milliye ruhunu taşıyoruz. Türkiye’nin kendi öz yurdumuz olduğunu biliyoruz. Dedelerimiz bize nasıl güzel bir ülke bıraktıysa bizde çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Daha özgür bir Türkiye, daha güzel bir Türkiye… Başbakan Kemal demek kolay asıl olan gereğini yapmak, mücadele etmektir.

Neden bu kadar derinleşti Türkiye’nin sorunları. Ülke kan gölüne döndü. Asıl sorumluları bulup milletin önüne çıkarmak zorundayız. Gidip birilerine söz vermek, sonra sözden vazgeçmek, sonra Türkiye’yi bir silah deposuna çevirmek, onların göreviydi yaptılar. Ama bizim görevimiz başta terör olmak üzere bütün sorunları çözmektir. Türkiye’de bu sorunu çözecek tek parti var o da CHP’dir. 14 yıldır Türkiye’nin hangi sorununu çözdüler. Çiftçinin mi, nakliyecinin mi, esnafın mı, sanayicinin mi sorununu çözdüler? Dış politikada onurlu bir politika mı izlediler? İşsizlik sorununu mu çözdüler? Sadece kendi sorunlarını çözdüler, aile boyu malı götürdüler.

kılıçdaroğlu iskenderun3

Parayı Namuslu Adama Verirsen Tüm Sorunlar Çözülür

Açıkça şunu söylüyorum. Türkiye’nin geleceğinden endişe ediyorsan, Türkiye yüzünü çağdaş medeniyetler seviyesine çevirsin istiyorsan, Türkiye alay konusu olmasın istiyorsan yönünü CHP’ye çevireceksin. Medya özgürlüğünü sağlayacağız. Alın terinin karşılığını vereceğiz. Askerliğini bitiren genç anne babasının eline bakmayacak. Ekonomide ne gerekiyorsa tamamını yapacağız. İşsizliği bitirmek yetmez, yoksulluğu da bitireceğiz. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü veriyoruz. Biz bunları söyleyince nasıl yapacaksınız diyorlar. Biz yaparız biz, para var. Ama parayı namuslu adama teslim edeceksin ki bunlar olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmasına halktan dört yıllık yetki isteyerek devam eden Kılıçdaroğlu; “Türkiye’de demokrasi zemin kaybediyor. Baskıyla üstümüze geliyorlar. Demokrasi için özgürlük için direneceğiz. Kul hakkı yemek İslamiyet’te en büyük günahsa, kul hakkının yenmediği Cumhuriyet Halk Partisine yönünü dön. Hırsızlığın, yolsuzluğun, arsızlığın olmadığı, kul hakkının yenmediği partiye bak, 6 oku göreceksin. Bana inanmıyorsan dedene sor. O da bilir CHP’yi. Mutlaka her ailede bir CHP’li vardır.

kılıçdaroğlu iskenderun4

İstediğimiz, barış içinde yaşadığımız bir Türkiye. Herkesin karnının doyduğu, medyası özgür olan, dünyada saygın olan, herkesin can ve mal güvenliği olan, terörün olmadığı, annelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla okullarına gönderdiği, herkesin kardeşçe yaşadığı bir Türkiye istiyoruz. Farklı kimliklerimiz, inançlarımız olabilir ama bunu düşmanlığın sebebi olarak değil zenginlik sebebi olarak görmeliyiz. Bu Türkiye için var mısınız? Bizde söz veriyoruz, size her koşulda hizmete varız. Belediyeler başta olmak üzere, Ankara’da bizler olmak üzere sizlere, bayrağımıza, vatanımıza hizmet edeceğiz” dedi.

Dış politikada yapılan yanlışları da sıralayan Kılıçdaroğlu, tüm komşu ülkelerle sorunlu hale gelindiğini savundu.

Yapılan işin kalitesinden de söz de söz eden Kılıçdaroğlu; “Şu yapılan işin kalitesine bakın. Ne kadar güzel olmuş. 90 günde bitireceğiz dedik, bitirdik. Ne harcandıysa belli, ortada! CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde hayat vardır, kadın-erkek eşitliği vardır, insana saygı vardır, her kuruşun hesabını halka vermek vardır. Demokrasi, özgürlük vardır” dedi. Kılıçdaroğu ayrıca, 2017 sonuna kadar tüm Hatay’ın içme suyu sorunun da bitirileceğinin sözünü verdi.

Yapılan konuşmaların ardından katlı kavşağın açılış kurdelesi kesildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here