Yılmaz; “Beklentileri Karşılamak İçin Elimizden Geleni Yapacağız”

0
77

itso meclis1İTSO Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi…

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Servet Ugutmen, Başkanlığında toplandı. Ugutmen’in açılış konuşması ile başlayan Meclis toplantısında gündemdeki konular görüşüldü.

Seküçoğlu, “İskenderun Üniversitesi Kurulmalı”

Meclis toplantısı öncesi gündem dışı söz alan İTSO Meclis üyesi Muzaffer Seküçoğlu; “Tüm arkadaşlarımız organize sanayi için teklifte bulundular. Ben de aynı teklifi yeniliyorum. Komisyonlarda görev alacak arkadaşlarımızın donanımlı olmalarında fayda var. Organize sanayi bölgelerinin kurulmasını istiyoruz. Yatırımcılara karşı değiliz ama yatırım yapılırken, doğaya ve insana saygılı olsun, Yüksek teknolojisi olsun doğaya ve insana zarar vermeyecek, ileride telafisi mümkün olmayan zararlara karşı duyarlı hareket etmelerini talep ediyoruz. Mesleki eğitimlerde mutlaka kurslar verilmesini istiyoruz. İskenderun’daki atıl binaların değerlendirilmesinde yönetimin önemli katkı vereceğine inanıyorum. Atıl vaziyette olan binaları ekonomimize kazandıralım. Bunun yanında iş güvenliği ile ilgili bir risk değerlendirmesi yaparak üyelerimizi uyarması gerektiğine inanıyorum. Fakültelerin yapımında İTSO’nun büyük emekleri oldu. Ancak bunun yanında birkaç fakülte daha yapılırsa İskenderun Üniversitesi kurulabilir. Bu vesile ile yeni yönetime çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kırmızı Salona Halil Şahin İsmi Verildi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri tarafından verilen teklifte Odanın üçüncü katındaki kırmızı salona oy birliği ile İTSO’da uzun yıllar Oda Başkanlığı görevini başarı ile yapan ve İskenderun’a önemli hizmetlerde bulunan Halil Şahin adının verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 İTSO Başkanı Yılmaz, “Önemli Projelerimiz Var”

Toplantı da daha sonra söz alan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, konuşmasının başında ülkede ve bölgemizde yaşanan olaylara vurgu yaparak; “Son zamanlarda ülkemizde yaşanan olayları iş dünyası olarak üzüntüyle izlemekteyiz. Komşu ülkelerdeki siyasi dengesizlikler neticesinde, ülkemiz ve bölgemiz hem sosyal hem de ekonomik anlamda zarar görmektedir. Irak Savaşı sonrasında, bir körfez şehri olarak İskenderun olumsuz yönde etkilenmiş ve bedel ödemek zorunda bırakılmıştı. Aynı tablo şimdilerde Suriye olaylarında da kendini göstermektedir” dedi.

itso meclis2

İTSO olarak kendilerinden beklentinin büyük olduğunun farkında olduklarına da işaret eden Yılmaz; “Beklentileri karşılamak için ise, elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kısa, orta ve uzun vadeli birçok planımız olduğu ve odamızın bütçesi ve diğer dış etkenler el verdiği sürece bu planları hayata geçirme niyeti içerisinde olduğumuz, herkesçe bilinmelidir” diye konuştu.

Konuşmasında Hatay ekonomisine de değinen Yılmaz; “Hatay’ın ekonomik durumu tüm olumsuzluklara rağmen yükselen bir grafik çizmektedir. Bu durumla ilgili rakamsal veriler de bu görüşümüzü ispatlar niteliktedir. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan bilgilere göre; 2013 yılının ilk çeyreğinde tüm Türkiye’den yapılan ihracat miktarı yaklaşık 37 milyar dolardır. Hatay 2013 yılının ilk çeyreğinde 596 milyon dolarlık ihracat miktarıyla, Türkiye’nin toplam ihracatının % 1,6 ‘sını tek başına gerçekleştirmiş ve ‘İhracat Şampiyonu İller ’ arasında yerini almıştır” şeklinde konuştu.

Aykut İnşaat Sektörü Hakkında Sunum Yaptı

İTSO Meclisinin Haziran ayı toplantısında inşaat sektörü konularında Meclis üyesi Murat Sonel Aykut tarafından sunum yapıldı. İskenderun’da inşaat sektörü ve imar konularına da değinen Aykut, sektörde yaşanan sıkıntılar ve çözüm öneriler hakkında üyelere bilgiler verdi.

ABİGEM Direktörü Yüce Sunum Yaptı

İTSO Meclisinde sine vizyon destekli olarak üyelere bilgiler veren ABİGEM Direktörü Bülent Yüce, ABiGEM’in tanıtımı ve işletmelere sağlanan destekleri konularında bilgiler verdi.

İTSO Meclisi Haziran ayı Meclis toplantısında çalışma komisyonlarının kurulması ve 2013 yılı Mayası ayı mizanı da görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here