Yıldırım; “PKK ve PYD’nin Türkiye ve Suriye’yi Bölmesine İzin Vermeyiz”

0
247

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım; “PKK ve PYD’nin Türkiye ve Suriye’yi Bölmesine İzin Vermeyiz”

Vatan Partisi Hatay yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK kamplarını vurmasına karşı PKK ve PYD’nin arkasında olan Amerika’yı sınırda protesto etti. Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İl Sekreteri Sadık Karakaş, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Emrah Koçak, Mustafa Bebek, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, Kırıkhan İlçe Başkanı Gönül Gökkan, Suriye’nin kasabası olan Atme sınırına giderek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Vatan Partisi yöneticileri, İncirlik Üssü’nün Amerika’ya yasaklanması amaçlı ‘İncirlik Üssü’ne El Konsun’ kampanyasını da sınırdan başlattı.

Amerika’nın ve onun işbirlikçilerinin sürekli sınırdan Türkiye’ye tehdit ve saldırılarına seyirci kalamayacaklarını vurgulayan Vatan Partisi Hatay İl başkanı Yunus Özgür Yıldırım; “Bizim üzerimize Amerikan namluların çevrildiği ortamda sessiz kalamayız, sınırlarımızdan PKK gibi terör örgütünün ve onun devamı olan PYD’nin Türkiye ve Suriye’yi bölmesine izin vermeyiz” diye konuştu.

Türk Askerine Güveniyoruz

Tüm dünyaya bir mesaj vermek için sınıra geldikleri anlatan Yıldırım; “Sınır bölgesindeyiz, arka tarafımızda Bükülmez yani sınır karakolumuz arkamızda kalmıştır. Hemen bulunduğumuz arkamızda Suriye’nin Atme kasabası bulunmaktadır. Atme kasabasının kuzeyinde PKK ve PYD gibi terör örgütleri bulunmaktadır. Güney tarafında ise diğer terör örgütleri bulunmaktadır.

Biz bu sınıra Vatan Partisi olarak hem Türkiye’ye hem de dünya’ya mesaj vermek için geldik. Amerikan tankları Suriye sınırından ülkemize doğru çevrilmiştir. Mehmetçiğimiz emperyalizme ve teröre karşı kararlı şekilde savaşmaktadır. Bu koşullarda Türk Milleti olarak Mehmetçiğimizin sonuna kadar arkasındayız. Türk askerine güveniyoruz. Vatan Partisi olarak hiçbir zaman Türk askerinin zaferinden şüphe etmedik” şeklinde konuştu.

Hatay’ın Suriye krizinden sonra büyük sıkıntılar çektiğini de hatırlatan Yıldırım; “Terör ve sınırların kapanması ile ticaret çok baltalandı. İnsanlar ciddi sıkıntılar çekti, insanlar büyük huzursuzluk yaşadı, bunların çözümü Mehmetçik teröre karşı mücadele ederken, Suriye devleti ile el, ele verip emperyalizmi bu topraklardan söküp atmaktır. 

Türkiye-Suriye birlikteliğinin devamı olarak, Vatan Partisi olarak İncirlik üssü’ne el konulmasını ve ABD’ye yasaklanması, Mehmetçiğin denetimine verilmesini için bir kampanya başlattık. İncirlik üssü’ne el konsun kampanyasını buradan, sınırdan başlatıyoruz, vatana ve millete hayırlı olsun diyorum. Sınırımızda güvenliğin sağlanması, aynı zamanda Suriyeli mültecilerin vatanlarına sağ-selim dönmesini sağlayacaktır. Türkiye ve Suriye barışın imzalanması yakındır” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here