“Yerel Yönetimlerin En Başta Gelen Görevi, Toplumsal Kardeşliği Sürdürmektir”

0
60

Hatay Genelindeki İlçe ve Belde Belediye Başkanları İskenderun’da Bir Araya Geldi…

Hatay genelinde bulunan ilçe ve belde belediye başkanlarının yaklaşık 11 aydır sürdürdükleri birlik ve dayanışma kahvaltısına bu kez İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ev sahipliğini yaptı. Belediye Başkanı Civelek, belediyeciliğin birinci derecede vatandaşa hizmet ağırlıklı olduğunu belirtti.

İskenderun Belediyesi Briç Kulübü’nde dün düzenlenen kahvaltıda, birlik ve beraberlik ortamının devamının önemine vurgu yapıldı. Basın mensuplarının da katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Kardeşlik, huzur ve barış içerisinde yaşamamızı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve kurduğu laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne borçluyuz. Belediye Başkanlığı, yaptığınız işin kısa sürede ortaya çıktığını gördüğünüzde en fazla haz veren görevdir. Belediyecilik birinci derecede vatandaşa hizmet ağırlıklıdır. Hizmeti hepimiz yapıyoruz ve yapmamız gerekir ama hele şimdi ki şu Ortadoğu’nun bulunduğu sıkıntılı atmosfer, bilhassa kardeşliği, barışı, dostluğu, hoşgörüyü sağlamak gibi çok önemli bir görevimizi de, daha ağırlıklı hale getirmiştir.

Ortadoğu ülkelerinin yaşadığı sıkıntılardan dolayı üzüntü duymaktayız. Biz laik, demokratik ve toplumsal kardeşliği sürdürmeyi şu anda, mutlaka yerel yönetimlerin en başta gelen görevi olarak düşünüyoruz. Bu artık bizim boynumuzun borcudur. Bu günlerde dostluğu, kardeşliği devam ettirebilmek daha çok önem taşıyor” diye konuştu. Başkan Civelek, bu toplantıların bütünleşmeyi, kardeşliği, bir arada olmayı sağladığını da sözlerine ekledi.

Toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin; “Büyükşehir yolunda olan Hatay’ımızın tüm belediye başkanlarının burada olması gerçekten bizim nasıl birbirimizle kaynaşacağımız ve birlikte çalışacağımızın en güzel örneğini sergiliyor. En yakın ateş çemberinin kıyısındayız. Demokrasinin ve birlik, beraberliğin olmadığı yerde öyle kargaşalar çıkar. Ama burada birlik ve beraberlik içerisinde hem Hatay’ımıza hem ülkemize bağlı yaşamanın huzuru, mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.

Dörtyol’a bağlı Yeniyurt Belde Belediye Başkanı Hasan Avni Günal da, toplantının düzenlenmesi nedeniyle buna vesile olanlara teşekkür etti. Hatay’daki halkın, yakın komşumuz Suriye halkıyla kardeş olduğunu, oradaki tüm renklerin burada, buradaki renklerin de orada karşılık bulduğunu belirten Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriye’de yaşanan sıkıntıdan herkesin üzüntü duyduğunu ifade etti. Hatay halkı ve tüm insanlar adına ve kardeşliği geleceğe taşımak adına birlik ve beraberliği sürdürme gayretinde olunduğunu vurgulayan Antakya Belediye Başkanı Savaş; “Suriye’yi karıştıran unsurlar şehrimizi de karıştırmak için her yolu denemektedir. Her yol denenirken biz sadece altyapı ve üstyapıyla ilgilenmemiz doğru olmayacağı gerçeğinden yola çıktık. İnsanlarımızın huzur ortamını arttırmak ve kardeşliğini pekiştirmek adına çıktığımız yolda başarılı olduk” dedi.

Gerçekleştirilen toplantının ardından bir sonraki toplantınınsa Dörtyol Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenmesi kararlaştırıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here