“AKP, Kendi Yapısını Gizleme Gayretindedir!”

0
61

CHP İlçe Başkanı Uyar, Ak Parti İlçe Başkanı Feriz’in ‘Rant’ İddialarına Cevap Verdi

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz’in ‘rant’ iddialarına yönelik yaptığı açıklamalara yazılı bir cevap verdi. CHP’li belediyeleri yıpratma gayretinin seçim kaybetme korkusu olduğunu savunan Uyar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“AKP İlçe Başkanı Sayın Uğur Feriz’in 04.01.2013 tarihinde yerel bir gazete açıklaması yer almıştır. Bu açıklamada CHP’li bazı Belediye Meclis üyelerinin Karahüseyinli mevkiinde bölge halkından ucuz arsa topladığı ve imar tadilatı girişimleri ile de rant peşinde olduğu halkı kandırdığı iddiaları yer almıştır.

Mesleği Gereği Konulara Vakıf Olmayabilir

AKP İlçe Başkanı mesleği gereği konulara vakıf olmayabilir ancak uzmanlara sorarak öğrenebilir. Bilgisi olmadan ya da  kasıtlı olarak konuyu çarpıtmaya çalışması ve bu şekilde CHP’yi ve CHP’li  meclis üyelerini karalamaya çalışması CHP’li belediyeleri seçim öncesi nafile yıpratma gayreti, yaklaşan seçimi kaybetme korkusunun telaşı olarak gözükmektedir.

İskenderun Belediye idaresince Aralık ayında meclise getirilen Karahüseyinli mücavir alanı imar revizyon planı bir parsele ait olmayıp tüm bölgenin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarıdır. 1/25000 ölçekli imar planın il Genel Meclisinde kabul edilmesinden sonra zorunlu kamu görüşleri alınmış ve ilgili Bakanlıkların uygun görerek onay verdiği şekilde düzenlemeler yapılmıştır. Bu ölçekte bir uygulama kişiye özel bir uygulama değil plan bütünlüğü içerisinde yapılmış zaruri bir çalışmadır.

Antakya Belediye Meclisi Bu Plana Karar Verecek

Belediye imkânları mümkün olduğundan kaynak israfı yapılmaması amacıyla Belediye bünyesindeki Şehir Plancılarınca hazırlanmıştır. Her şeyi tamamlanmış ve plan bütünlüğü olan imar revizyon bir planın yeni kurulacak Arsuz ilçesinin en az 2 yıl beklemesi anlamlı değildir, bölge halkını mağdur etmeye yöneliktir.

Büyükşehir  yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte bu planın onay yetkisi İskenderun Belediye Meclisinden alınarak Antakya Belediye Meclisine verilmiştir. Şimdi Antakya Belediye Meclisi bu plana karar  verecektir.

İddiaları İftiradır ve Derhal Tespit Edilmelidir

AKP İlçe Başkanının CHP’li meclis üyeleri hakkındaki rant peşinde oldukları iddiaları iftiradır ve derhal tespit edilmelidir. Tapu kayıtlarından kimin ne zaman ne kadar arsa aldığını öğrenmek kendileri için zor değildir. Tüm kamuoyunun da bildiği gibi böyle bir yapıyı belki AKP içerisinde hazmedebilir ama her kim olursa olsun CHP bünyesi dışına atmaktan çekinmez.

Kaldı ki İskenderun İmar revizyon planı sonuçlanmaya yaklaştığı son günlerde Belediye Meclisinde diledikleri işadamlarına yönelik parsel bazında imar plan değişiklik taleplerini sürekli önergelerle gündeme getirenler de kendileridir. Tüm Türkiye’de rant anlayışı içerisinde boğulan AKP, kendi yapısını, CHP’ye çamur atarak gizleme gayretindedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here