Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısında Teröre Lanet Edildi

0
88

bld-meclis-toplantisi-45Belediye Meclisi 2017’de Tatil Yapmayacak!

İskenderun Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirildi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan meclis üyeleri, gündeminde bulunan 12 maddeyi görüştü. Meclisin ilk gündem maddesi olan meclisin 2017’de izin yapıp yapmayacağına ilişkin teklif değerlendirilirken, meclisin izin yapmaması kararlaştırıldı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı konuşmalar yapıldı. Gündem dışı yapılan konuşmaların tamamı ‘Teröre Lanet’le başladı ve şehitler anıldı. Toplantıda ilk olarak Ak Parti Grup Başkan Vekili Abit Erol söz aldı.  Erol şehit ailelerinin acılarını paylaştıklarını ifade ederek, yeni yılın hayırlar getirmesini temenni etti. Kentte büyük bir sorun haline gelen ‘çukur’ların durumu hakkında konuşan Erol; “Kablo döşemesi için açılan çukurlar büyük sorun teşkil etmekte. Ayrıca parke taşı döşeli yollarda, yol kenarlara açılan çukurlar, çalışmalar sonunda parke taşıyla döşeneceğine, tüm yoldaki taşlar sökülüp tamamı yeniden yapılmakta. Bunun israf olduğunu düşünüyoruz. Bunlara dikkat edilmeli, gerekli kontroller yapılmalı” şeklinde konuştu.

Yine teröre lanet ederek sözlerine başlayan CHP Grup Başkan vekili Gazanfer Dik, şehitler için meclisi saygı duruşunda bulunmaya davet etti. Dik, Down Kafenin kiralanmasıyla ilgili konuya da değinerek, buranın kiralanma yerine belediye eliyle çalıştırılmasını daha doğru bulduklarını ifade etti. Zaten bununla ilgili bir meclis kararı olduğunu belirten Dik, kiralanmasının bu karara aykırı davranmak olacağını savundu.

bld-meclis-toplantisi-46

MHP’li Emir Selim Yazar da terörü lanetleyerek başladığı konuşmasında; “2017’nin ilk dakikalarında terör yüzünü gösterdi. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi bölemeyecekler” dedi. Yazar yeni yılı ve 25 Aralık’ta Hıristiyanlarca kutlanan Noel Bayramını da kutladı. Down Kafenin kiralanma konusuna da değinen Yazar, söz konusu kafeyi belediyenin işletmesine yönelik meclis kararı olmasına rağmen başkan yardımcısının encümende ‘kiralama’ konusunu görüşmesi ve muhammen fiyat belirlemesinin karar aykırı olduğunu vurguladı. Yazar, grup olarak, Down Kafeyi belediyenin işletmensi istediklerini de ifade etti. Asfalt ve kaldırım çalışmalarının da büyük şikayet konusu olduğunu sözlerine ekleyen Yazar; “Çalışmalara özen ve dikkat gösterilmiyor. Mağduriyetler bir an önce giderilmeli” dedi.

Yayalaşmaya Alışmalıyız

Meclis üyelerinin konuşmalarını tek tek yanıtlayan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, parke taşı döşeme konusunda israf yapılmasını elbette ki kabul edemeyeceklerini ifade ederek, ilgili başkan yardımcısına konuyla ilgilenmesi talimatını verdi. Kaldırım ve asfalt çalışmalarının da devam ettiğini, yağışların azalmasıyla bütün kente girileceğini ifade eden Başkan Dingil, MHP’li İbrahim Yavuz’un trafik sorununu dile getirmesiyle; “Trafik sorunu hat safhada, şehri yayalaştırmak gerek. Vatandaşlardan duyarlı olmalarını bekliyoruz. Yayalaşmaya alışmalıyız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, CHP’li Gazanfer Dik’i önerisiyle şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Belediye Meclisinin 2017 Yılı içerisinde izin yapıp yapmayacağının, izin yapılacak ise izin yapacağı ayın belirlenmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi görüşülerek, oy çokluğu ile izin yapılmamasına karar verildi.

Denetim Komisyonunda görev yapmak üzere üye sayısının belirlenmesi ve üye seçimi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi görüşmesi sonucu Ahmet Sarı, Reşat Çağlar, Kemal Tekbaş, Fatma Korçak ve Adnan İşler oy çokluğu ile Denetim Komisyonuna kabul edildi.

bld-meclis-toplantisi-47

Norm Kadro İlke ve Standartları çerçevesinde Belediyemizde ihtiyaç duyulması halinde 2017 yılında 26 adet sözleşmeli personel çalıştırılacağından ve unvanların karşılığında gösterilen ücretlerinin ödenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği, Belediyemizde münhal bulunan 20 adet memur kadrolarının, 3 dereceli Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna dönüştürülmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü olarak değiştirilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi oy birliği, 2 adet Yamaha marka XT660Z TENERE model ABS fren sistemine sahip 660 CC motor gücünde motosikletlerin Belediyemizce alınıp, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğüne hibe edilmesi ile ilgili Ulaşım Müdürlüğü teklifi oy birliği, Belediye meclisinin 05.05.2016 tarih ve 43 sayılı kararı ile Bekbele Mahallesinde bilirkişi olarak seçilen İsmail GEDİK’in yerine 1 kişinin ve ek olarak 1 kişinin bilirkişi olarak belirlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oy birliği, Belediye meclisinin 05.05.2016 tarih ve 43 sayılı kararı ile Güzelköy Mahallesinde bilirkişi olarak seçilen Hüseyin ATLAS’ın yerine 1 kişinin bilirkişi olarak belirlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oy birliği, Milli Savunma Bakanlığı ile Belediyemiz arasında düzenlenecek protokolü imzalamak üzere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi DİNGİL’e yetki verilmesi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi,imar komisyonuna oy birliği, Akçay Mıntıkası 231, 282, 446, 366, 716, 417, 368 ve 419 nolu parsellere yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna oy birliği ile kabul edildi.

Sosyal Tesislerde satışı yapılan ürünlerin fiyatlarının belirlenmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna, Şevre Mıntıkası 5237 parselde yapılaşma koşulları ve park alanı ile konut alanı büyüklükleri değiştirilmeden, konut alanının parsel sınırlarına kaydırılmasına yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oy birliğiyle imar komisyonuna sevk edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here