“Yeni Düzenleme Hayırlı Olsun”

0
128

Milletvekili Karasayar Taşeron İşçilerle İlgili Düzenlemeyi Değerlendirdi: “Yeni Düzenleme Hayırlı Olsun”

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, kadroya alınacak taşeron işçi düzenlemesiyle ilgili kısa birkaç bilgi paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 900 bin taşeron işçinin kadroya alınacağını müjdelemesiyle konu hakkında bir değerlendirme yapan Milletvekili Karasayar, yeni düzenlemenin taşeron işçilere hayırlı uğurlu olmasını talep etti.

Sosyal medya üzerindeki hesabından düzenleme hakkında birkaç bilgi paylaşan Milletvekili Karasayar; “Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri Özel bütçe kapsamındaki idareler düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile Sosyal Güvenlik kurumlarından alt işveren işçisi olarak çalışan tüm vatandaşlar sürekli iş kadrosuna alınacak. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün bu sabah itibariyle kamuda çalışan taşeron işçiler bundan sonra kadrolu işçi olacak. Düzenleme döneminde doğum veya hastalık izninde olanlar ya da vatani görevini yapanlar da sürekli kadrolu işçi olacak. Belediye ve il özel idarelerinde Taşeron olarak çalışanlarda il özel idarelerinin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler. Kamuda istihdam edilen 657 sayılı kanunun 4/C’ye bağlı geçici çalışanlarda 4/B kadrosuna alınacak. Daha önce 5 ay 29 gün olan mevsimlik işçi çalışma süresi 4 aya kadar uzatılacak. Yıllardır beklenen bu yeni düzenleme taşeron işçilerimize hayırlı olsun” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here