Yedinci Proje Başvuru Çağrı Dönemi!

0
61

Hatay İl Koordinatörlüğü Sözleşme İmzalamaya Devam Ediyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü yedinci proje başvuru çağrı döneminde başvuruları kabul edilen proje sahipleri ile %50 hibe yatırım desteği için sözleşme imzaladı.

IPARD Programı kapsamında, Dağdüzü köyü ve Hassa ilçesi olmak üzere 3 proje ile yaklaşık 2 milyon TL yatırım gerçekleştirecek olan proje sahiplerine yatırımları karşılığında % 50 oranında hibe desteği sağlanacak.

Sözleşmesi imzalanan projelerin yatırımcılara ve İlimize hayırlı olması dileğinde bulunan TKDK Hatay  İl Koordinatörü Savaş Özgürsoy, şimdiye kadarki proje kabul süreçlerinde desteklenmek üzere yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırım talebi aldıklarını ve sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Özgürsoy, 2012 yılı içerisinde yatırımlarını gerçekleştiren proje sahiplerinin tüm ödemelerini gerçekleştirdiklerini ve bu aşamadan sonraki süreçte de ildeki tüm paydaşlarla birlikte her zaman proje sahiplerinin ve yatırımcıların yanında olacaklarını kaydetti. Hayvancılık sektörüne verilen desteklerinde Hatay’da desteklenmeye başladığını hatırlatan Özgürsoy; “Bu destekler kapsamında;  kesimhaneler, mandıralar, süt hayvancılığı ve besi hayvancılığı için ahır yapımı veya yenilenmesi, süt işleme ve toplama merkezleri ve tavukçuluk sektörüne dönük bina ve makine ekipman ve traktör alımı ile ilgili yatırımlara %50 oranında hibe desteği sağladık” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here