Yazar Çelik Bu Kez Ankara’yı Tanıttı

0
100

kaan metin çelik1Yazar Kaan Metin Çelik bir ilke daha imza atarak, ‘Ankara’yı Tanıyalım Boyayalım’ kitabını yayınladı. Başkent  Ankara’nın tanıtımı içinde yarar sağlayacak yazar Kaan Metin Çelik daha önce de Adana’yı tanıyalım, Antalya’yı tanıyalım, Hatay’ı tanıyalım boyayalım ve Hatay’ın bütün ilçelerinin boyama kitaplarını da çıkarmıştı.

Bu projenin, Türkiye genelinde çok ses getireceğini, ilköğretim ve anaokullarında çok yararlı olacağını kaydeden Yazar Çelik; “Ülkemiz hızlı bir gelişim içerisindedir. Bu gelişme beraberinde, değişmeyi de getirmektedir. Ankara ilimizde bu gelişim ve değişimden payına düşeni almakta hızlı, modern güzel bir başkent olma yolunda ilerlemektedir. Yapılan halk bilimi araştırmaları, yurdumuzun dört bir yanında var olan kültür zenginliklerimizi, kaybolmadan tespit edebilmek ve gelecek nesillere aktara bilmek kaygısı taşımaktadır. Bu bağlamda böyle farklı sıra dışı bir projeyi sizlere sunuyorum. Kitap, Ankara’daki tarihi yerlerin çizimlerini güzelliklerini anlatıyor.

Çocukların izbe dünyalarında çok güzel yer edineceğini, boyadığı bir yeri bir daha asla unutmayacağını dikkate alarak bu projeyi geliştirdim. Amaç çevremizdeki kültür zenginliklerini herkese tanıtmak, boyatarak da akılda kalıcı bir iz bırakmak… 

Ben bir halk oyunları gönüllüsü eğitmeni hamalı ve seveni olarak yörenin tarihi yerlerinin çizimlerini yaptım. Bunu tüm Türkiye olarak geliştirip güzelleştirebiliriz. Bu bağlamda sizlerle bu projeyi paylaştım zaman içerisinde daha geliştire biliriz” şeklinde konuştu.

Yazarın www.kaanmetincelik.com internet sitesinde Çelik’in diğer kitapları da incelenebilir.

(Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here