Yarayıcı; “Kimlik Bilgilerinin Ortaya Saçılması Dolandırıcılığa Kapı Açmıştır”

0
111

hilmi yarayıcı1Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, vatandaşlık numaralarının değiştirilmesi dahil her türlü önlem alınarak MERNİS sisteminin güvenliğinin yeni baştan ele alınması gerektiğini savundu.

Bilgisayar korsanlarınca  MERNİS olarak bilinen merkezi nüfus idare sistemindeki şifrelerin kırılması sonucu 50 milyon vatandaşa ait kimlik bilgilerinin ele geçirilmesi olayı ile ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Yarayıcı; “Bilindiği gibi; bilgisayar korsanlarınca  MERNİS olarak bilinen merkezi nüfus idare sistemindeki şifrelerin kırılması sonucu 50 milyon vatandaşımıza ait kimlik bilgileri ele geçirilerek internet ortamında kullanıma sunulmuştur. Sistemin yeterli güvenlik alt yapısına sahip olmadığını yönünde  yıllardır dile getirilen iddiaların haklılığı ortaya çıkmıştır. Durum Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın açıkladığı kadar basit değildir.

Açıklanan verilerin dolandırıcıların eline geçmesiyle tarihimizde görmediğimiz dolandırıcılık patlamasına şahit olabiliriz. Vatandaşlarımız kimlik numaralarından adreslerine kadar her türlü gizli verilerinin dolandırıcıların eline geçmesiyle; başkalarına ait kimlik bilgileriyle iş kurmaktan internette sipariş vermeye, krediyle borçlanmasına kadar her türlü dolandırmaya açık hale gelmişlerdir.

Hükümet konunun Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ele aldığı basitlikte olmadığını görerek acil önlemleri bir an önce devreye sokmalıdır. Gerekirse tüm vatandaşlarımızın T.C. kimlik numaraları yeniden belirlenerek MERNİS sisteminin güvenlik  sorunları yeni baştan ele alınmalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here