“Yapılan Diplomatik Nezaketsizlik ve Hukuksuzluktur”

0
96

mevlut-dudu-4CHP’li Vekil Dudu Almanya’da Frankfurt Havaalanı’nda Diplomatik Pasaportuna Karşın Sorguya Çekildi

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, Almanya’da Frankfurt Havaalanı’nda diplomatik pasaportuna karşın sorguya çekilip, Polis Merkezi’ne götürüldü. Bu olaya sert tepki gösteren Dudu; “Yapılan diplomatik nezaketsizlik ve hukuksuzluktur. Diplomatik pasaportuma karşın, dönüş biletim gösterilince Polis Merkezi’nden bırakılmışımdır. Bu olayı kınıyorum ve Dışişleri Bakanlığımızı gerekli tepki vermeye çağırıyorum” dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu,  Defne Kültür Derneğinin davetlisi olarak Mannheim’de yapılacak Gadir-i Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya gitti. Dudu, Frankfurt Havaalanı’na indiğinde, diplomatik pasaportuna karşın Pasaport Kontrol’de “Nereye gidiyorsun? Hangi toplantıya katılacaksın? Bu toplantıyı kim düzenledi? Konusu ne? İçeriği ne? Kimler katılıyor” gibi sorulara maruz bırakıldı. Verdiği yanıtlara rağmen Polis Merkezi’ne götürülen Dudu, elektronik dönüş biletini gösterdiği zaman buradan serbest bırakıldı.

Türkiye’de Alman politikacılara Pasaport Kontrol’de böyle bir muamele yapılmadığının altını çizen Dudu; “Diplomatik pasaportuma rağmen yapılan muamele açıkça siyasidir. Bu yapılan hareketin ardında bazı siyasi oyunlar olduğunu düşünüyorum. Dışişleri Bakanlığı’nı bu konuda tepki vermeye çağırıyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here