Yaparak ve Yaşatarak Öğretim!

0
79

ikem koleji4İKEM Koleji, Yeni Yüzüyle Eğitime Devam Ediyor

1990 yılında eğitim ve öğretime açılan Özel İKEM Koleji kuruluşundan bu güne başarılarla 23 yılını geride bırakarak 2013- 2014 eğitim öğretim yılında kendini daha da yenileyerek eğitim gören öğrencilerine en iyi hizmeti vermek adına yeni bir ek bina yaparak hizmetine devam ediyor.

İKEM kurucularından ve genel müdürü Levent Hakkı Yılmaz, öğrencilere daha iyi hizmet verebilmek, öğrencilerin hem eğitim alanında hem de sosyal alanda gelişimlerini daha üst seviyelere çıkarmak için yatırımlarına devam ettiklerini belirterek; “14 dönüm arazi üzerinde eğitime farklı bir soluk ve vizyon kazandırdık. Ek binamızla bölgemizde olmayan laboratuarları kurduk. Öğrencilerimize, yaparak ve yaşayarak öğrenme metodunun gerçekliğini ön plana koymak için Sanat ve Bilim Sokağını oluşturduk. Binamızın alt katında hayata geçirdiğimiz bu sokakta öğrencilerimizin anlama ve uygulama kabiliyetlerini arttırıcı birimlerde çalışmalar yapıyoruz.

ikem koleji5

Kapasite 1500 Öğrenciye Çıkarıldı

Burada fizik, kimya, biyoloji laboratuarları var. Eğitimde kanıtladığı başarının yanı sıra sosyal, sportif ve sanatta da ön plana çıkma gayreti çerçevesinde fotoğraf stüdyosu, müzik, dans ve bale, satranç ve bilim müzemizde bulunuyor. Bunun dışında futbol sahası, voleybol sahası, basketbol sahası, masa tenisi, tenis kortu tesislerimizde sportif başarılarımıza yenilerini eklemeyi hedefliyoruz. Ek binayla şu an 1500 öğrenciye eğitim verebilecek kapasiteye geldik” dedi.

Bilim Atölyesi ve Uzay Laboratuarı

 Ayrıca bölgede bulunmayan farklı ama güncel olan eşsiz bir projeye imza attıklarını kaydeden Yılmaz; “Bölgemizde hiçbir okulda bulunmayan bilim atölyesi, uzay laboratuarına sahibiz. Bunları yapmaktaki amacımız bilindiği gibi uzay bilimi her geçen gün gelişiyor. Sadece kitaplardaki bilgilerle tam anlamıyla kavranamaz. Uzayı araştıran araç ve gereçlerle bu bilginin çok daha rahat öğrencilere kazandırılacağına inanarak böyle bir çalışma ortaya koyduk.

ikem koleji6

Öğrencilerimiz teorikte öğrendiklerini pratik yaparak geliştirecek, bu yolla da laboratuarlarda araç ve gereçlerle uzayı rahatça gözlemleyebilecekler. Ağır ders ve sınav programlarıyla bulunan öğrencilerimizi rahatlatmak ve ilgi alanlarını genişletmek amacıyla da satranç, müzik bölümleri, resim ve seramik atölyeleri, kütüphane, konferans salonunu öğrencilerimizin hizmetine sunduk” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here