“Vicdanı Olan İnsanlar Bu Çığlığa Ses Oluyorlar”

0
107

Açlık Grevinde Olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya Destek Eylemine Milletvekili Serkan Topal da Destek Verdi…

İki buçuk aya yakın bir süredir, işleri için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya Antakya’da yapılan eylemle destek verildi.

Antakya Parkında gerçekleştirilen eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Gezi Direnişi şehitlerimizden Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın anneleri, Hatay Eğitim-Sen’li eğitim ve bilim emekçileri katılım gösterdi.

İşleri ve onurları için direnen Gülmen ve Özakça’nın yalnız olmadığını kaydeden CHP Milletvekili Topal; “Hükümet yıllarca kol kola iş tuttuğu FETÖ paydaşlarına yönelikmiş gibi süren soruşturmalarla, Türkiye’nin aydınları, eğitim emekçileri, yazarları, sosyalistleri, devrimcilerini birer birer ya açığa alıp ihraç ediyor ya da gözaltı ve tutuklamalarla karşı karşıya bırakıyor.

Haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz kalan insanlar, adaletsizliğe karşı başvuracakları bir yer kalmadığı için, seslerini duyurmak adına bedenlerini süresiz açlık grevine yatırıyor. Türkiye’nin her yanından, vicdanı olan insanlar bu çığlığa ses oluyorlar, güç veriyorlar.

Ey insanlığın çığlığına kulaklarını tıkayanlar, acıdan, göz yaşından beslenenler; ‘Saraylar saltanatlar çöker, kan susar bir gün, zulüm biter. Menekşelerde açılır üstümüzde, leylaklarda güler. Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler…” şeklinde Adnan Yücel’in şiirinden dizelerle sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here