Ertem’den Gazetemize Ziyaret; ‘Toplumun Takdiri İçin Ulusal Projeler Üretmeliyiz!’

0
80

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; ‘Toplumun Takdiri İçin Ulusal Projeler Üretmeliyiz!’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, ‘Referandum’ sürecinde elde edilen başarının devamı adına ‘ulusal projeler’ üretmek gerektiğine işaret etti. Ertem; “Toplumdaki tüm kesimlerin takdirini kazanacak ulusal projeler üretmemiz lazım. İnsanların bizi umut olarak görebilmesi için kalıcı politikalara gütmeliyiz” şeklinde konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Gazetemiz idarehanesine gelen Milletvekili Ertem, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ve Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli tarafından karşılandı. Ziyaretinde Milletvekili Ertem’e CHP Hatay Milletvekili Adayı Nermin Yıldırım Kara da eşlik etti.

Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette sorularımızı da yanıtlayan Milletvekili Ertem, yılsonunda kongre sürecine girecek olan partilerinin genel başkan değişikliğine gidip gitmeyeceğine yönelik sorularımızı da içtenlikle yanıtladı. Vekil Ertem; “Genel başkanımız bu işi layıkıyla yürütüyor. Referandum sürecinde yürüttüğü çalışmalarla toplumumuz da bunu gördü ve kabul etti. Sandığa hayır girdi ama evet çıktı. Hayır oranını, kırpa-kırpa ve en sonunda YSK’daki kırpıntıdan sonra %49’un altına düşüremediler. Bu genel başkanımızın ve partimizin başarısıdır. Genel Başkanımız bu süreçte lokomotif görevi gördü.

Tabiî ki %49’un tamamı CHP’nin oyları değil. Bu %49’un içinde merkez sağ kökenli olup da AKP’ye oy veren seçmen de vardı, MHP’li ve HDP’li seçmen de vardı. Bizim CHP olarak bundan sonraki süreçte yapacağımız görev çok büyük! Ülkemiz için son dönemece girdik. Yapacağımız söylemler, yapacağımız projeler, %49’u oluşturan tüm bu toplum kesimini içine alacak şekilde olmalı. Hiçbirini dışlamamak gerekiyor.

Kongremiz Yılsonunda Yapılacak!

CHP’de da bazı parti büyüklerimizin genel başkanlık için bir adaylık yarışı söz konusu olabiliyor. Bunlar örgüt terbiyesi ve örgüt hiyerarşisi içerisinde olması lazım. Basında veya soysal medyada CHP’yi güç durumda bırakacak ya da küçük düşürecek açıklamaların olmaması gerekiyor. CHP’de milletvekili olan herkesin Genel Başkan olma hakkı vardır. Herkese saygımız sonsuzdur ama biz genel başkanımızdan memnunuz. Bu süreci de başarıyla yürüttüğüne inanıyoruz. Parti içinde zaman-zaman çıkışlar oluyor ama bu basına çok daha agresif ve farklı yansıyor. Partide, basına yansıdığı gibi çok önemli ve sıkıntılı bir süreç yaşamıyoruz.

Bu yılsonuna doğru kongre süreci başlayacak. Bazı arkadaşlarımızın olağanüstü kongre talepleri vardı ama bunu doğru bulmuyoruz. Olağan kongre zaten yılsonunda yapılacak ondan bir iki ay önce yapılmasını çok da anlamlı bulmuyoruz. Genel başkanımız, referandum sürecinde, kendisine rakip olabilecek birçok milletvekili abimize genel merkezin her türlü desteğini, aracını gerecini vererek sahaya sürmüştü. Bunu şu ana kadar CHP’de belki hiçbir genel başkan yapmamıştır. Genel başkanımızın öz güveni de yüksektir bu konuda. Muharrem İnce’nin genel başkanlıkla ilgili çalışmaları oluyor zaman-zaman ama kongre olsa da ben bir değişiklik olmayacağını, genel başkanımızın göreve devam edeceğini düşünüyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Baykal’ın Açıklamalarına Üzüldüm!

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili Deniz Baykal’ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkında söylediği sözleri talihsizlik olarak niteleyen Vekil Ertem; “Cumhurbaşkanlığı seçimi için yaklaşık 2,5 senelik bir süreç var. Herhangi bir insanı işaret ettiğiniz zaman maalesef mevcut hükümet devletin tüm birimlerini kullanarak o insanı bitirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Sayın Deniz Baykal bazı açıklamalarda bulundu. Ben aslında o açıklamalara üzüldüm. Genel başkanımıza ‘Ya cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkla ya da görevden ayrıl!’ demişti. Biz referandum sürecinde konuştuğumuz şeylerin başında partili cumhurbaşkanı istemediğimizi söyledik. Genel Başkanımızın çıkıp ben adayım demesi toplum nezdinde çok komik duruma düşürecekti bizi. Deniz Baykal’ın bu konuda doğru söylemediğini düşünüyorum.

Ayrıca Deniz Baykal’ın Abdullah Gül’ü aday olarak göstermesini de doğru bulmuyorum. Neden aday gösterdiğini de bilmiyorum. Acaba AKP içerisinde bir karışıklık yaratmak için işaret etmiş olabilir mi ama bunun için olsa da doğru bulmuyorum. CHP olarak, AKP’nin iç işleriyle ilgili yorum yapmamamız, bunların peşine takılmamamız gerekir.

Bizim, %49’un dışında bize oy vermeyen %51’in de bize oy vermesi için ulusal projeler üretmemiz gerekir. Tüm toplum kesiminin takdirini kazanacak ulusal projeler üretmemiz lazım. En başta terörle ilgili, Doğu ve Kürt politikasıyla ilgili CHP’nin tekrardan bir proje üretmesi gerekir.

Tabi bu projeyi üretirken Batı’da CHP’ye oy veren insanların da karşı olmayacağı bir proje olmalı. Avrupa ve komşularla bozulan ilişkilerimizin tekrar düzenlenmesi revize edilmesi için CHP’nin ulusal, gerekirse uluslar arası projeler üretmesi gerekir. İnsanların bizi umut olarak, ülke idaresine talip bir parti olarak görmesi için bizim artık daha kalıcı politikalara gütmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

Atatürk’e Hakaret Şerefsizliktir…

Açıklamalarında, son günlerde ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan hakaretlere de değinen CHP’li Vekil Ertem; “Bazı kendini bilmez insanların çıkıp Mustafa Kemal Atatürk ve ailesi ile ilgili ileri geri konuşmaları çok üzücü, çok saygısızca ve şerefsizce. Bugün Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, konuşan kişinin hanımı, annesi acaba ne durumda olacaktı. Kimlere hizmet edecekti. Bunu o arkadaşın düşünmesi gerekir. Eğer ülkemiz şu an bu konumdaysa, ülkemizde demokrasi varsa, cumhuriyet varsa ve biz bu haldeysek, bağımsız bir Türkiye varsa bu Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Mustafa Kemal bizim için çok büyük bir yol göstericidir. Onun yolunda ilerleyeceğiz. Bu hakaretlerle ilgili de hem genel merkez, hem genel başkan, hem de milletvekilleri nezdinde suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem ve beraberindekilerin gazetemizi ziyaretleri sohbet ortamında devam etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here