Verilen Sözlerin Tutulma Zamanı Geldi!

0
79

çelik-iş miting1Çelik-İş Sendikasından İSDEMİR’e İnce Mesaj

İSDEMİR’de sürdürülen toplu sözleşme süreci içerisinde, taleplerinin yerine getirilmesi konusundan ‘ısrarcı’ olduklarını ifade eden Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, İSDEMİR fabrikalarından miting düzenledi. Burada işçilere seslenen Önde; “Sizi mutlu etmeyecek yüzünü güldürüp, yüreğinizi rahatlatmayacak bir toplu sözleşmeye imza atmayacağız” dedi.

İşçilere seslenen Önde, emeğin en yüce değer olduğunun altını çizerek; “Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz süre içerisinde tüm sorunların üstesinden gelebiliriz. Önümüzde çok önemli bir süreç var. Yeni bir toplu sözleşme süreci. Bu toplu sözleşme bizler için bir dönüm noktası. Gelecekle ilgili yolculuğumuzda bizi doğru yerlere götürecek toplu sözleşme. Tam bu noktadan baktığımızda birliğe ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz günler bugünlerdir. Bu birliğin ve beraberliğin bozulmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ereğli’de Neyse Bize de O!

Bu fabrikada tüm emekçilerin olduğu yerde emek kardeşliği oluşturmak gibi önemli bir misyon üstlendiğinin de altını çizen Başkan Önde; “Allahın izni, sizlerin yardımı ile bu kardeşliği gerçekleştirceğiz. Bizler binlerce insanın vebali ile hareket ediyoruz. Bu sorumluluk ile hareket edip doğru işler yapıp doğru kararlar verip doğru imza atmak zorundayız. Bu toplu sözleşmede sendika üyelerinin ve biz yöneticilere büyük görevler düşmektedir. Hep söylediğimiz gibi sizi mutlu etmeyecek yüzünü güldürüp, yüreğinizi rahatlatmayacak bir toplu sözleşmeye imza atmayacağız. Bize dokuz yıldır verilen sözler var. ‘Aman iyi çalışalım, aman çok üretelim yassı mamule geçelim, ücretleri Ereğli maaşına eşitleyeceğiz’ diye. Fabrikada çalışan tüm kardeşlerimin omuzu sıvazlandı.

çelik-iş miting2

4 yıldır yassı mamul üretiyoruz. Yıllık 5,3 milyon ton üretim yapıyoruz. Artık Ereğli’deki emekçi kardeşlerimize ne veriliyorsa bizlere de verme zamanı geldi, verilen sözlerin tutulma zamanı geldi. Talebimiz Ereğli ile olan ücret farkının bu dönem kapanmasıdır. Bu fabrikada en büyük hedeflerimizden bir tanesi de bozulan teamüllerin düzeltilerek toplu sözleşmeden elde edilen tüm imkânlardan işçi, memur, mühendis, müdür demeden herkesin faydalanmasıdır” şeklinde konuştu.

Düzenlenen mitinge sık sık, Başkan Önde’nin konuşması “İşçi sendika omuza omuza”, “Yaşasın işçi sınıfının mücadelesi” ve “dik dur eğilme işçi seninle” şeklinde sloganlarla kesildi. Mitinge Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri, çok sayıda fabrika çalışanı ve sendika üyesi katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here