Vekil Akgöl; “Suriyelilerin Oy Kullanmasına Zemin Hazırlayabilirler”

0
75

vekiller-ismo1İskenderun Muhasebeciler Odası (İSMO)’nı ziyaret eden CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl, muhasebecilerin sorunlarını da dinleyip, onlarla soru cevap şeklinde bir müddet sohbet ettiler. Yakalaşan yerel seçimler sohbetin ana konusunu oluştururken; ‘Suriyeliler seçimlerde oy kullanacaklar mı?’ sorusuna yanıt veren Vekil Akgöl; “Yerel seçimlerde oy kullanamayacakları kesin fakat genel seçimlerde oy kullanmaları için hükümet kanadının zemin hazırlayacağı düşüncesindeyiz” dedi.

CHP’li vekilleri, parti ilçe yönetimi ile birlikte dün İSMO Başkanı Alaattin Özbülbül ve yönetim kurulu üyelerinin odalarında ziyaret ettiler. İSMO Başkanı Özbülbül, gerçekleştirilen bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sohbet eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette yaklaşan yerel seçimler ön plana çıktı.

Ziyarette konuşan Vekil Hasan Akgöl; “Ülkenin bugün gelinen noktasında yok edilmek istenen cumhuriyet değerleri ve terör noktasında gelinen bu noktada seçimlerde analar, alacağı 2 kilo pirinci ve makarnayı düşünmeyecektir. Dağıtılan pirinç ve makarnalar konusunda toplumu yeterince bilgilendirmedik. Topluma, ‘Size 2 lira veriyorlar ama cebinizden de 5 lirayı alıyorlar’ işte bunu iyi anlatamadık” dedi.

vekiller-ismo2

Her İlçede Farklı Aday Belirleme Sistemi Olacak!

Yerel seçimlerde her ilçenin kendi yapısına göre farklı bir aday belirleme yöntemi uygulanacağını da belirten Vekil Akgöl; “Bu konuda şuana kadar MYK’dan hangi ilçede nasıl bir aday belirleme konusunda herhangi bir karar çıkmış değildir. Bu dönem bizim tek amacımız partimize kim bir oy daha fazla katacak ise o aday gösterilecektir. Seçilecek adayın bana veya diğer vekil arkadaşlarımıza yakınlığı hiç önemli değil. Hatta bizi de sevmeyen ama partiye bir şeyler kazandıracak adayın arkasında duracağımızın sözünü buradan bir kez daha veriyorum” diye konuştu.

Suriyeliler Yerel Seçimlerde Oy Kullanamaz!

Konuşmasında bir soru üzerine Suriyeli sığınmacıların oy kullanıp kullanmayacakları konusuna da değinen CHP’li Akgöl; “Türkiye’ye sığınan veya yerleşen yabancıların hangi koşullarda oy kullanabilecekleri kanunlar çerçevesinde ortadadır. O nedenle ülkemize yerleşen ve de geçici kimlik verilen Suriyelilerin yerel seçimlerde oy kullanamayacakları ortadadır fakat genel seçimler öncesinde hükümetin meclisten çıkaracağı ara kararname ile mültecilere oy kullandıracağı kanısındayız. Ancak bir kez daha söylüyorum, mevcut bu yasalarla oy kullanmaları imkansızdır” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here