Cilvegözü Sınır Kapısı Cihatçıların Kontrolünde mi?

0
60

cilvegözü sınır kapısı2Yurt Gazetesi İddiası!

Yurt Gazetesi, Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısının cihatçı güçlerin kontrolünde olduğunu, daha önce birkaç kez patlamalarla gündeme gelen Cilvegözü Sınır Kapısı’nda, Türk askerlerinin cihatçılarla birlikte görev yaptığını iddia etti. Dün gazetenin internet sitesinden verilen haberin ayrıntıları şöyle oldu;

“Hatay’ın Reyhanlı İlçesi yakınında bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı cihatçı güçlerin kontrolünde. Daha önce birkaç kez patlamalarla gündeme gelen Cilvegözü Sınır Kapısı’nda, Türk askerleri cihatçılarla birlikte görev yapıyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı’nın Suriye tarafında bulunan ve sık-sık Türkiye tarafına rahatlıkla geçen bu güçler, silahlı olarak güvenlik sağlıyorlar.  Kendilerini ‘jandarma’ olarak tanımlayan ve değişik cihatçı grupların ittifakı ile oluşturulan silah grup, Türk askerleriyle birlikte Türkiye sınırından kimlerim geçip, kimlerin geçemeyeceği kararını veriyorlar. Sınır muhafızı görevi üstlenen bu cihatçı grupların Türkiye görevlileri tarafından uluslararası hukuk hiçe sayılarak, yasal ve meşru kabul ediliyor.

Sınırda Ağırlık Cihatçılarda

Sınırdan geçen araçlarda arama yapan, geçecek Türk ve Suriye vatandaşlarının kimliklerini kontrol eden cihatçıların, her türden silah ve patlayıcı malzemeyi geçirebilecek konumda olmaları, sayıca az olan Türk askerlerinin ağırlıklarını koyamaması Türkiye açısından ciddi tehlike oluşturmaktadır. Bilindiği gibi, birçok kez sınırdan geçirilen değişik silahlar ve patlayıcı malzemeler, Türkiye’nin değişik yerlerinde yakalanmış, yakalanan şahıslar bu malzemeleri Suriye’den getirdiklerini açıkça ifade etmişlerdi.  Bölge halkı, tedirgin ve kaygılı olduklarını belirterek, cihatçı güçlerin işgali altında olan ve hiçbir kontrol mekanizması olmayan, uluslararası hukuka aykırı olan bu kapının kapatılarak, yasadışı geçişlere son verilmesini istiyor.

Hükümet Göz Yumuyor

AKP Hükümeti bugüne kadar hiçbir saldırının gerçekleşmediği ve askeri hiçbir malzemenin geçirilemediği Yayladağı Sınır Kapısı’nı kapatırken, Türkiye ve bölge halkı için ciddi bir tehdit oluşturan Cilvegözü Sınır Kapısı’nın bu kontrolsüzlüğüne göz yummaktadır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here