Vardar; “AİHM Kararını Almanya’ya Uygulattıracağız!”

0
104

vatan partisi açıklama12Alman meclisinin “ermeni soykırım” kararına karşı İskenderun’da Vatan Partisi bu kararı tanımadıklarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Havuzlu Çarşıda yapılan basın açıklamasına Vatan Partisi yöneticileri katılırken, açıklamayı Vatan Partisi ilçe sekreteri Kadir Vardar yaptı. Vardar, ilk olarak, terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan polisleri ve vatandaşları saygı ile andıklarını, saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

Alman melcesinin soykırım iddialarını destekleyen bir karar aldığını hatırlatan Vardar; “Bu projenin sahibi Alman hükümeti değil Amerika’dır. Bu olay, Suriye’deki PKK’lı teröristlerin içine girip, onların üniformalarını giyen Amerikan ordusunun Türkiye’ye verdiği bir mesajın devamıdır. Alman meclisi yetkisini aştı, hukuku çiğnedi. Sözde soykırım yasasını kabul ederek, hukuku ayaklar altına aldı. Tasarının mimarlarından Cem Özdemir’in yakasındaki rozet dikkat çekiciydi. İnternette, gazetelerde, televizyonlarda bizim bazı muhalefet parti liderleriyle fotoğraf çektirmesi, görüşmeler yaptığının belgeleridir. Türkiye aleyhine çalıştıklarının göstergesidir.

Asıl mücadele şimdi başlıyor. Sayın Genel başkanım Doğu Perinçek “AİHM kararını Almanya’ya uygulattıracağız, kabul ettireceğiz” diyor. Bizler de İskenderun’dan sesleniyoruz. Türk milletinin gücü Vatan Partisinin mücadelesi o ıslak imzayı Alman meclisine yutturacağız. Avrupa temsilcimiz Alman meclisine itiraz dilekçesi verdi. Hukukçularımız, Alman anayasasına, anayasa mahkemesine başvuru dilekçelerini hazırlıyorlar.

Almanya’da barış isteyen insanlar, Almanya’daki Türkleri hepsini harekete geçireceğiz. Milletimize söz veriyoruz. AİHM Kararanını Almanya’ya uygulattıracağız. Nasıl İsviçre’ye uluslar arası Mahkemeye kabul ettirdiysek, Almanya’ya da dersini vereceğiz. Milletimize söz veriyoruz. Mücadele şimdi başlıyor. Almanya-Türkiye dostluğu bizden yana, Hakikat bizden yana Almanya kararı geri alacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here