Vakıflı’da Yaşayan Ermeniler Paskalya Bayramı Kutladı

0
236

vakıflı-paskalya1Başkan Nehir: “Sevgi ve Barışın Hakim Olmasını İstiyoruz”

Samandağ Vakıflı Mahallesindeki Meryem Ana Ermeni Kilisesinde Paskalya Bayramı kutlandı. Bayrama katılan Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Kaymakam Dr. Cahit Çelik, Hatay Büyük Şehir Belediye Başkan Yardımcısı Serdal Güven, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve çok sayıda çevre mahallerden gelen misafirler, Ermeni Cemaat Başkanı Cem Çapar tarafından karşılandı.

Meryem Ana Ermeni Kilisesinde Peder Avadis Tabaşyan tarafından yönetilen ayinin ardından; Paskalya Bayramı, geleneksel yemek sofrası kilisenin önünde kurularak devam etti. Zengin ve kültürümüze has yemeklerin kurulduğu sofrada; gelenek gereği haşlanmış yumurta tokuşturmaları bayrama ayrı bir neşe kattı. Bayram daha sonra karşılıklı sohbetlerle sona erdi.

vakıflı-paskalya2

Peder Avadis Tabaşyan; “Bu diriliş bayramında bir araya geldiğimiz için mutluyum. Bayramın evlerimize bereket getirmesi, kardeşlik sevgisini yaratması, dünyada olan savaşların son bulması temennisinde bulunurken, bugün bizleri yalnız bırakmayan, barış için elini taşın altına koyan herkese teşekkür ederim” dedi.

Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar bayramın önemine yönelik yaptığı açıklamada ise şöyle dedi; “Alevi, Sünni, Hıristiyan, Ermeni, Türk, Arap ile birlikte hep beraber kardeşçe bir araya gelerek İlçemiz Samandağ’da bu bayramı kutluyoruz. Bunun Ortadoğu ve tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum.”

vakıflı-paskalya3

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Ermeni Cemaatinin Paskalya Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında; “İlçemiz farklı etnik kimlikleri barındıran, sevgi ve barışın hakim olduğu bir konumdadır. Biz gözümüzü açtığımız günden itibaren birlikte yaşıyoruz. Bunu birileri bize yazmadan, çizmeden öğrendik. Bundan sonra da bu birlikteliği sürdürüp, kardeşliğimize sahip çıkacağız. Biz buyuz, bize de bu şekilde saygı duyulmasını istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here