Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne CHP’den Red!

0
97

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanan olacak mecliste gündemde bulunan konular görüşüldü.

Gündem maddelerine geçilmeden önce, gündem dışı konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mutlu, esnaflara yönelik yapılan denetimlere değinerek; “Pandemi sürecinde, lokantalar kapatılmışken, esnaf kısıtlı iş yaparken, dışarıdan birilerinin gelip, yöresel pazar adı altında kentimizde sağlıksız ve düzgün olmayan bir yerde, insan sağlığına aykırı bir şekilde mal satışı yapması ve masa açmasına herkes tanık olmuştur. Esnafa ceza yazılırken, onların sağlıksız koşullarda masa açmasına izin verilirse bu kentin esnafı gerçekten mağdur edilmiş olur. Bu kentin esnafı sigorta primlerini, vergisini ödeyemez durumda. Esnafımıza destek olmamız gerekiyor.

Geçtiğimiz dönemlerde esnafa 25-30 santim kadar dışarıda malını koymasına izin veriliyordu. Ne olduysa bu zor süreçte esnafımızı zora sokacak önlemler almaya başladık. Esnafın kaldırımları işgal etmesine tabiî ki karşıyız ama onları zora sokmak da istemiyoruz. Esnafımıza sahip çıkmalı, bu zor süreçte onları daha da zora sokmamalıyız” diye konuştu.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemde bulunan “İskenderun 1. Mıntıka 787 nolu parsele yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi; İskenderun Şevre Mıntıkası 1473 ada 11 nolu parsel ve Şevre Mıntıkası 2430 nolu adanın kuzeybatısında bulunan ‘spor alanı ile park ve yeşil alan’ kullanımlarının yeniden düzenlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi; İskenderun Aşkarbeyli Mıntıkası 6322, 6323, 6325, 6442 ve 6443 nolu parsellere yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi; İskenderun Frenkçiftliği Mıntıkası 1051 nolu parsel ve Aşkarbeyli Mıntıkası 52 nolu parsellere yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi” komisyonlara havale edildi. Verilen aranın ardından görüşülen maddelerden birinci madde oy çokluğuyla diğer üç maddede oy birliğiyle kabul edildi.

Kırmızıoğlu; “Kararı Yargıya Taşıyacağız”

CHP’li Meclis üyesi Bülent Kırmızıoğlu da toplantı sonrasında, gündemin birinci maddesine yönelik yaptığı değerlendirmede; “İskenderun Kaymakamlığı 05.03.2020 tarih ve 1280 sayılı yazısında, 1. mıntıka 787 nolu parsel üzerinde bulunan ve mülkiyeti maliye hazinesine ait olan eski Adliye binası restorasyon çalışmaları bitiminde Kaymakamlık Hizmet Binası olarak kullanılacağı bildirilmiş, Şehitler Parkı’nın bir kısmının Kaymakamlık Hizmet Binası bahçesi olarak tahsis edilmesini Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden talep etmiştir.

Bu doğrultuda, Hatay BB Meclisi tarafından 1/5000’lik üst planda 10.09.2020 tarihinde alınan 180 sayılı karar ile bahsi geçen parsel ve kuzeyi kamu hizmet alanı ve park alanı olarak kabul edilmiştir.

Bugün gerçekleşen İskenderun Belediyesi Meclis oturumunda İskenderun halkının 70 yıldır kullanımında olan, ilçemizin en eski parkının mevcut halinin korunması adına, 1/1000 ölçekli “Uygulama İmar Planı Değişikliği” oylamasında Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak red oyu kullandık. Oy çokluğuyla meclisten geçen bu karar grubumuz tarafından yargıya taşınacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here