Uyar; “AKP’nin Büyükşehir Teklifi İskenderun’a Düşmanlıktır”

0
104

Ak Parti tarafından Meclise sunulan Hatay Büyükşehir teklifini değerlendiren CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “AKP’nin büyükşehir belediyesi yasa teklifinin akla uygun bir yanı yoktur. Hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu durum İskenderun’a düşmanlıktan başka bir şey değildir” dedi. İskenderun’un AKP tarafından sürekli yok sayıldığını ve ihmal edildiğini belirten Süleyman Uyar açıklamasını şöyle sürdürdü;

Bu Anlayış, Ancak Haramilerin Anlayışıdır

“Meclise sunulan büyükşehir yasa teklifi bir kez daha göstermiştir ki, AKP’nin gözü sadece bu bölgedeki rantı görmektedir. Bu nasıl bir tekliftir anlamak mümkün değildir. İskenderun’u küçülterek, CHP’nin oylarını bölerek belediye kazanmaya yönelik bu anlayış, ancak haramilerin anlayışıdır.

AKP’li vekiller, İskenderun’da siyaset yapan AKP’liler bu taslağı nasıl açıklayacaklar doğrusu merak ediyorum. Biz CHP olarak var gücümüzle bu taslağın karşısında duracağız. İskenderun’u seven herkesi, meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını bu karşı duruşta yanımızda bekliyoruz.

İskenderun’un coğrafi, sosyolojik gerçeklerine hiç uymayan bu tasarı kim tarafından önerildi, kim tarafından yazıldı, kim tarafından akıl verildiyse, bilinsin ki bunların hiçbiri bu güzel şehri sevmiyor. Hepsi de İskenderun’un düşmanıdır.

Hangi mantık Feyazan kanalından itibaren Arsuz belediyesi olsun diyor, AKP’liler buna nasıl uyuyor, bunun altındaki niyet bu yöreyi, İskenderun’u güdükleştirmek, küçültmek değilse nedir? Bu durum İskenderun belediyesini kazanıp bu yörenin rantını yürütmek değilse nedir? Halkımız bunun hesabını mutlaka AKP’ye sormalıdır ve soracaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here