Ünsal; “Yüz Yüze Eğitimde Gerekli Önlemler Alınmalı”

0
65

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Yüz Yüze Eğitimde Gerekli Önlemler Alınmalı”

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, 21 Eylül’de geçilmesi planlanan yüz yüze eğitimin belli koşullar sağlanarak gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yüz yüze eğitime başlayacak tüm öğretmenlere test yapılması gerektiğini kaydeden Ünsal, önerilerini şu şekilde sıraladı; “21 Eylül’de başlaması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili Eğitim-Sen olarak aşağıya sıraladığımız talep ve önerilerin karşılanmasını bekliyoruz… Yüz yüze eğitime aşamalı, seyreltilmiş ve tam güvenli şekilde geçilmeli ayrıca; Yüz yüze eğitime başlayacak tüm öğretmenlere test yapılmalı, Koruyucu malzeme temin edilmeli, Uzaktan eğitimi tercih edenler için destek noktaları belirlenmeli, erişim desteği sağlanmalı.

21 Eylül’den sonra içerisinde alanın öznelerinin temsilcilerinin bulunacağı süreci izleme kurulları merkezi olarak ve tüm il/ilçelerde kurulmalı. 21 Eylül’den sonra öğretmenlere uzaktan eğitim dışında görevler verilmemeli. Uzaktan Eğitim, EBA kullanımı ve EBA canlı ders uygulamasında yaşanan sorunların tespiti ve çözümü için hızlıca bir çalışma başlatılmalıdır. Öğrencilerin eğitim süreci içerisinde tutulması temel amaç olmalıdır. Tüm kararlarda geniş bir toplumsal mutabakat aranmalıdır.” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here