“Ülkemizin Her Sorunu Bitti Abdülhamit İsimli Padişahın Anılması Kaldı”

0
141

fevzi-yuksel1Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Ülkemizin Her Sorunu Bitti Abdülhamit İsimli Padişahın Anılması Kaldı”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Osmanlı padişahlarından Abdülhamit adına anma töreni düzenlenmesini sert bir dille eleştirdi.

Abdülhamit isminin hastane verilmesini, adına anma törenleri düzenlenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Yüksel; “Ülkemizin her sorunu bitti Abdülhamit isimli padişahın anılması kaldı. Kim bu? Osmanlı’yı rezil eden, ülkeyi baskıyla otuz üç yıl yöneten, otuz üç yıl boyunca Cuma Namazı hariç saraydan çıkmayan, İstanbul dışına bir defa dahi çıkmayan, dedikodu ile ülkeyi yöneten, yurtseverleri sürgün eden, Mithat Paşa’yı zindanda boğduran, meclisi kapatan biridir. Daha bitmedi. Onun döneminde ülkemiz doğudan ve batıdan Rus işgaline uğramış 1877-1878 yılları arasındaki savaşta Erzurum’u işgal etmiş İstanbul’un kapısına dayanmıştır. Rumeli’nin bir bölümü kaybedilmiştir ayrıca Kıbrıs adası savaş olmadan İngiltere’ye kiralanmıştır.

Şu aymazlığa bakın ki günün iktidarı bu padişaha sahip çıkıyor, ismini hastaneye veriyor, adına anma törenleri düzenliyor. Yani tam bir tencere kapak misali! Fakat ne yaparsa yapsınlar, Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yolunda inançla ve kararlılıkla yürüyecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here