“Ülkemizi Asla Bu Karanlık Zihniyete Teslim Etmeyeceğiz”

0
263

chp kadın kolları11CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Hatay’da ‘Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı’na Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ‘CHP Kadın Kolları Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı’na katılmak üzere Hatay’a geldi.

CHP’li Fatma Köse Doğu Akdeniz Bölge Toplantısının yapılacağı salonda büyük coşkuyla karşılandı. CHP Hatay İl Kadın Kollarının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin yanı sıra, MYK üyeleri, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin İl Kadın Örgütleri, ilçelerin kadın kolları katılım gösterdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Köse; “Ülkenin geçmiş olduğu bu karanlık dönemde aydınlık yüzlü, kendinden emin Doğu Akdeniz dirençli kadınları iyi ki birlikte yol yürüyoruz. Konuşacak çok şeyimiz var. Zor şartlarda bir araya geliyoruz. Birçok medeniyetin barış içinde yaşadığı bir yerde buluşmak çok anlamlı.

Gülüşlerimizin daha sesli çıktığı bir dönemde birlikte olmak isterdik ama ne yazık ki gırtlağımıza kadar acıya gömüldüğümüz günler yaşıyoruz. Bir acının sızısı bitmeden başka bir acıya uyanıyoruz. Biz CHP Kadın Örgütü vicdanlı insanlarız. Vicdanımızla yol alırsak bizim önümüzde hiçbir engel duramaz. Neden bir aradayız. Çünkü ülkemizin geleceğine yönelik endişelerimiz var. Cumhuriyetle elde ettiğimiz haklarımızın elimizden alınacağına yönelik endişelerimiz var. Ülkemizi asla bu karanlık zihniyete teslim etmeyeceğiz.

Biz neyin savaşını veriyoruz da gençlerimizi kaybediyoruz. Gün aymıyor ki farklı bir katliama uyanmayalım. Şehitlerimizin sayısını sayamaz olduk. Bu nedenle hepimize çok iş düşüyor. Kurtuluş savaşında olduğu gibi erkek yol arkadaşlarımızla güçlerimizi birleştirirsek daha başarılı olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

chp kadın kolları10

Koruyamıyorsanız Çekip Gideceksiniz

2016 yılında yaşanan terör saldırılarına değinen Köse; “Kadın cinayetlerinin büyük kısmı OHAL’de gerçekleştirildi. Hani diyorlar ya OHAL de katliam olmaz kadınlar öldürülmez diye… Öyle mi oluyor? Çocuk tacizleri, cinsel istismarları arttı. Bunlarla ilgili yapılan sadece kınama. Bu ülke iyi yönetilmiyor. Önlem alacaksınız, alamıyorsanız, ülkenin başından çekip gideceksiniz, istifa edeceksiniz. İktidarlar ülkenin can güvenliğinden sorumludur, koruyamıyorsanız çekip gideceksiniz, sorumluluk alacaksınız.

Ülkemiz, ekonomik ve siyasal olarak da tarihin en büyük felaketini yaşıyor. Özellikle Hatay ekonomik yönden çökmüş durumda. Suriyelileri dolduracağız diye Hatay’ın genleriyle oynadılar. Ülkemiz gerçekten yangın yeri, ekonomisiyle, şiddetiyle, taciziyle ülke yangın yeri. Ülkemizde yargı yürütme diye bir şey kalmadı.

Başkanlık sistemi özgürlüklerimize veda etmektir. Cumhuriyet kazanımlarıyla kadın olarak elde ettiğimiz haklarımızdan vazgeçmek demektir. Bu haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkede biz hür doğduk hür yaşayacağız. Mücadelemiz bu ülkenin geleceği için” diyerek sert açıklamalarda bulundu.

Toplantı da, CHP Kadın Kolları Bilişim’den sorumlu MYK Üyesi Nevin Zaimoğlu da, Sosyal Medya’nın önemini içeren sunum gerçekleştirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here