Uğur Fırat’a Tam Destek!

0
282

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası, geçtiğimiz hafta sonu olağan kongresini gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen seçimlerde yeninden Başkanlığa seçilen Uğur Fırat güven tazeledi.

Memo Restoran’da gerçekleştirilen genel kurulda, ilk olarak divan seçimi gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Teksöz’ün yaptığı kongrede saygı duruşunda bulunuldu ve hemen akabinde İstiklal Marşımız okundu.

Kongrede kısa bir konuşma yapan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, esnafın tam destek vermesinden ötürü tüm esnaf dostlarına teşekkür etti.

Ülke genelinde bilezik fiyatlarında en yüksek iki ilçeden birinin İskenderun olduğunu söyleyen Fırat, indirime gidilmesi konusunda teklif sundu. Esnafın sıcak baktığı teklifin vatandaşlar için de esnaf içinde olumlu sonuçlar getireceğine inandığını ifade eden Başkan Fırat; “Bizim satış fiyatlarımızla yakın çevre illerdeki satış fiyatları arasında 8-12 lira fark var. Vatandaşlarımızın durumları bu kadar kötüyken bizlerin değişik fiyatlarla satış yapmamız doğru değil.

Buradan tüm üyelerimize sesleniyorum; bilezikteki fiyatları 5 lira aşağı verelim ki, vatandaş altın alsın. Kuyumcu para kazansın. Dolayısıyla birlik içerisinde kimse kimsenin işini bozmadan ekmeğine baksın. Küpeye, sete, yüzüğe %10 işçilik alalım. Özel parçalara özel işçilik alınır zaten. Bizler emekçi insanlarız. Emekçi insan vatandaşı kandırmaz. Genel kurulumuz hayırlara vesile olsun. Sizlerin neferi gibi çalıştık çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Uğur Fırat’ın kongrede yaptığı bilezikte indirim önerisi tüm üyelerden destek buldu ve fiyatlarda 4 lira indirime gidilmesi oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Genel Kurulda ayrıca Kuyumculuk mesleğinde 35 yılı geride bırakanlara HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Ticaret İl Müdürü Halit İmrek tarafından onur plaketi verildi.

Yine çiçekçilerden de mesleğin büyüklerine plaket takdim edildi. Tek listeyle gidilen seçimde Uğur Fırat Başkanlığında oluşan ve daha çok genç isimlere yer verilen yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; İsmail Güller, Adil Köybaşı, Ayhan Sağıroğlu, Nebil Tabaş, Samet Topçu ve Hakan Abacı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here