Dünya Bankası Türkiye Heyeti İTSO’yu Ziyaret Etti

0
120

Yılmaz; “Dünya Bankasının Bölgemiz İş Adamları İçin Kredi Verecek Olması Yatırımcılar İçin Çok Önemli”

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İskenderun’a gelen Dünya Bankası (World Bank) Türkiye Direktörü Johannes Zutt ve beraberindeki heyet İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti.

Ziyarette, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt ve eşi Donatella Lorch’un yanı sıra, Türkiye Program Direktörü Eavan O Halloran, Sosyal Kapsayıcılık Program Koordinatörü Ximena del Carpio, Dış İlişkiler Koordinatörü Tunya Celasin ve Tercüman Can Şimşek yer aldılar.

Dünya Bankası Heyetini ise, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyesi M.Ali Bulut ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez karşıladı.

Suriye’de yaşanan savaşlar nedeniyle Hatay’a sığınmak zorunda kalan mültecilerin durumu, Suriyeli vatandaşların Hatay’da istihdamı ve yaşayışlarının ülke ekonomisine yansımaları ve İTSO’nun çalışmaları hakkında bilgiler alan Dünya Bankası Heyeti’ne açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Suriye’de yaşanan olaylardan en çok etkilenen illerin başında Hatay gelmektedir. Hatay genelinde 500 bine yakın Suriyeli Mülteci Çadırlarda ve imkanlarına göre kiraladıkları evlerde kalmaktadır.

İskenderun sanayi ve liman şehri olduğu için bölgemizden Ortadoğu ve Arap ülkelerine Demir-Çelik, filtre, narenciye başta olmak üzere bir çok mamul ihraç edilmektedir. Ancak Suriye Savaşı nedeniyle sınır kapılarımızdaki giriş çıkışlarda yaşanan sorunlar nedeniyle firmalarımız zor anlar yaşamaktadır. Temennimiz savaşın bir an önce sona ermesi ve bölgemizden yapılan ticaretin de artmasıdır. Suriyeli iş adamlarının da bölgemizde yeni iş yeri açtıklarını görüyoruz. Ancak bölgemiz için hala savaş algısı var. Her şeyden önce bu algıyı ortadan kaldırmamız lazım. İsteyen herkes dilediği gibi İskenderun’a gelip yatırım yapabilirler. İlimiz barış, kardeşlik ve hoş görü şehridir” dedi.

İTSO Başkanı Yılmaz, Dünya Bankası yetkililerinin Hatay ve çevre illerinde Savaştan etkilenen illere destek olacakları yönünde açıklamalarına da değinerek; “Bölgemizden yurt dışına ihracat yapan firmalarımız var. Bankacılık sistemi ile ilgili iş adamlarımızı sizlerle buluşturabiliriz. Odamızda geniş katılımlı toplantılar da düzenleyebiliriz. Dünya Bankasının bölgemiz iş adamları için kredi verecek olması da yatırımcılar için önemli olduğu kanısındayım” şeklinde konuştu.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, toplantı sonunda ise ziyaretin anısına Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt’a kahve ve fincan takımı hediye etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here