Tuzhurmatu Ve Doğu Türkistan

0
56

Aziz kardeşlerim, ateş düştüğü yeri yakıyor, benimde yüreğime od düştü, içim öyle yanıyor ki alev-alev ama duman çıkmıyor, acaba dökülen gözyaşları mı söndürüyor? Yoksa için-için yanma mıdır bilemiyorum ama yanıyorum. Öyle bir ateş ki, bazılarını yakıyor, bazılarını da galiba serinletiyor.

Daha henüz beş ay geçti. Yine bir bombalı saldırıda yaralanmıştı ve Ankara’da tedavisi yapılmıştı. Henüz yaraları iyileşmeye yüz tutmuşken, ikinci bir bombalı saldırı ile hayatını kaybetti. Dava adamı, Türkmen Beyi Ali MUHTAROĞLU; ruhun şad, mekânın Cennet olsun!

Bir insanın kendi öz vatanında el (yabancı) olması, çapulcuların imha hareketine maruz kalması ne acıdır. Çapulcular kenti basıyor, Tapu Kayıtlarını ve Nüfus Kayıtlarını yakarak imha ediyor, tıs ses yok. Evleri yağmalanıyor, ırza geçme olayları yaşanıyor, tıs ses yok. Irak’ın en medeni, doktoru, mühendisi, öğretmeni, muallimi, mollası ile okumuş sayısı çok olan, okuma-yazma oranı %100’e yakın Türk toplumu, Kerkük, Musul, Erbil ve Telefar civarında yaşamaktalar. İşadamı, sanatkârı ve bilge kişileri ile Irak ekonomisine en büyük desteği vermektedirler. Hiçbir zaman ellerine silah almamış ve ülkelerine ihanet etmemişlerdir. Bu karmaşık ortamda dahi silahları bulunmadığı bilinmektedir. Çünkü onlar insan, çapulcu değil. İnsan öldürmenin ve katliamın günahını çok iyi bilirler. Bir asırdır, arkalarında Türk milletinin var olduğu hesabını yaparlar.

Her kargaşada umdukları dağlara karlar yağmakta ve hayal kırıklığına uğramaktadırlar. Son yirmi senede, yaşadıkları, körfez harbi ve Irak’ın işgali ile Çapulcubaşı Barzani ve Neçirvan’ın yaptıkları zulüm ise yenilir yutulur gibi değildir. Oraya gidenler anlatırken, boğazları tıkanmakta ve gözyaşı dökmektedirler. Tek suçları Türk olarak dünyaya gelmek.

Ey Milletim, ey İktidar, ey yetkililer, Barzani’ye gösterilenin onda birini, o masum insanlara göstermek bizler için farzı ayin oldu. Allah’tan korkmamız lazım ve her yere eli uzanan Hariciye’mizin bir kere de buraya ilgisi şarttır. Geç kalınırsa, Çapulcuların nüfus ayarlaması için çok büyük katliama girişmeleri ihtimali büyüktür, gözlerini kan bürümüştür.

Ha keza, Doğu Türkistan’daki olayların da süzgeçten geçirilmesi ve daha önce yaşanan katliamların da hafızamızda bayatlamadan taze kalmasına ihtimam gösterilmelidir. Her iki Türk yurdunda ölenler için, Cuma namazını müteakip, ülkemizin her yerinde gıyabi cenaze namazları kılınmıştır.

Yaratan her şeyi iyi bilir, Yüce Mevla’m onlara rahmet eylesin, bu olaylar, Türk’ün dostunun yine kendisi olduğunu göstermiştir, sahibi ise sığındığımız yaratandır! Bir gün, Türk açılımı da başlatılır inşallah diyerek, hoşça kalın Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here