Turkuaz Doğa Yürüyüş Grubunun Yürüyüşüne Yoğun Katılım

0
1759

doğa yürüyüşü1Yaklaşık 5 yıldır ilimizin çeşitli bölgelerine doğa yürüyüşleri gerçekleştiren İskenderun Turkuaz Doğa Yürüyüş Grubu, 63. yürüyüşünü geçtiğimiz hafta sonu, Dörtyol ilçesinde faaliyet gösteren Amanoslar Çevre Koruma Derneği (AÇED) ile birlikte Dörtyol’un Kuzuculu beldesine bağlı yaylarda gerçekleştirdi. Amanos Dağlarının biyoçeşitliliğini tanıtmak için gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne yaklaşık 150 kişi katıldı.

doğa yürüyüşü2

AÇED Genel Sekreteri Sabri Özkan, yaptığı açıklamada, Amanos Dağlarının bünyesinde barındırdığı bitki örtüsü ve doğal yapısını tanıtmak için bu yürüyüşü düzenlediklerini belirtirken; “Doğaseverlerin katıldığı yürüyüşümüz, Amanoslarda bulunan Üçkoz Yaylası içinde başladı. Avare tepesinin zirvesinden Bağrıaçık Yaylası park sahasına kadar yaklaşık 7-8 kilometre doğa yürüyüşü gerçekleştirdik” dedi.

Amanos Dağlarında sonbahar coşkusunun ayrı bir güzellik kazandığını vurgulayan Özkan; “Amanos Dağlarının terör ile anılan kötü imajını silmek istiyoruz. Umarım herkes bu güzellikleri doğayı koruyarak yaşar, görür. Bizim duyduğumuz bu coşkuyu yaşamaları için herkesi Amanos Dağlarını görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

doğa yürüyüşü3

Çeşitli yaş gruplarının katıldığı yürüyüşün sonunda Bağrıaçık Yaylası park sahası alanında yakılan kamp ateşi etrafında doğaseverler müzik eşliğinde halaylar çektiler. İskenderun Turkuaz Doğa Yürüyüş Grubunun oldukça kalabalık sayıda katıldığı etkinliğe 150 kişi eşlik etti.

AÇED Başkanı Nazım Sönmez de, Osmaniye’ye bağlı Zorkun Yaylası’nda son bulan geziyle ilgili yaptığı değerlendirmede, gezi kapsamında Amanoslar’da yer alan Avare Tepesi, Erzin Karıncalı, Bağrıaçık ile Zorkun Yaylası’nda yürüyüş gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Turkuaz Doğa Grubu Sorumlusu Faik Doğan da geziyle Amanos Dağlarını tanımaya çalıştıklarını bu tür doğa yürüyüşlerinin de süreceğini belirtti.

doğa yürüyüşü4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here