CHP’nin Arsuz Aday Adaylarında Yaprak Dökümü

0
102

seküçoğlu-yazarBüyükşehir yasasıyla ilçe konumuna gelen Arsuz’dan belediye başkanlığına aday adayı olan Hatay eski Milletvekili Abdülaziz Yazar ve İnşaat Mühendisi Bülent Seküçoğlu, aday adaylığından istifa ettiklerini açıkladılar.

Bu kararı almasında, genel merkezin temayül yoklaması kararı almasının etkili olduğunu ifade eden eski vekil Abdülaziz Yazar; “Parti genel merkezinin Arsuz ilçesinde temayül yoklaması yapması kararından sonra ortaya çıkan tablo benim durumu yeniden gözden geçirmeme vesile olmuştur. Bu kaos ortamına katılmamak ve seçimi riske sokmakta pay sahibi olmamak için aday adaylığı geri çekmeye karar verdim. Bütün aday adaylarına başarılar dilerken hiç kimse lehine çekilmemin söz konusu olmadığı, çekilme kararının tamamen kişisel değerlendirmenin bir sonucu olduğunu arz ederim” dedi.

Gösterilecek Adaya Saygı Duyacağım!

İnşaat Mühendisi Bülent Seküçoğlu ise çalışmalarını Genel Merkezin belirlediği kamuoyu yoklamasına göre sürdürdüğünü ancak, partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK)’nun, bundan vazgeçerek temayül yoklaması kararı almasının ardından aday adaylığını tekrar gözden geçirme kararı aldığını ifade etti.

Seküçoğlu; “55.000 civarında, büyük çoğunluğu CHP’ye oy veren seçmenin katılacağı seçime katılacak adayın, değişik neden ve hesaplarla partiye üye olmuş veya yapılmış mevcut 1800 civarı parti üyesiyle belirlenmesi yöntemini doğru ve sağlıklı bulmuyorum. Bu nedenle CHP Arsuz Belediye Başkanı aday adaylığından istifa ediyorum. Aday adaylığından istifa etmem kimsenin lehine söz konusu olmayıp, tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Partimin göstereceği adaya saygı duyacağımı, gerek seçim sürecinde ve gerekse seçimi kazandıktan sonra kendisine her türlü desteği vererek yanında olacağımı ve her zaman partimin hizmetinde olacağımın bilinmesini istiyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here