Türkoğlu; “PKK Şemdinli’de Fiilen Sona Erdi”

0
78

türkoğlu açıklama14Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, PKK’nın silah bırakması ve ülke dışına çekilmesi ile ilgili gelişmeler hakkında açıklamada bulundu.

Milletvekili Türkoğlu, 2012’nin Eylül ayında PKK tarafından Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’ne kalabalık bir grupla gerçekleştirilen saldırının sonuçsuz kaldığını hatırlattığı açıklamasında, bu saldırının PKK içerisinde büyük bir travma yarattığına işaret etti.

Türkoğlu yaptığı açıklamada; “PKK, Ortadoğu’da söz konusu Arap baharının bir benzerini Türkiye’de de gerçekleştirmek istemişti. 2012’nin Eylül ayında 900 kişilik kalabalık bir grupla Kandil’den yola çıkan PKK, Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde farklı noktalara konuşlandırdığı kişilerle devreye sokacakları bir şehir ayaklanması sayesinde, şehrin üç farklı noktasına bayrak dikmek gibi kanlı bir planı harekete geçirmişlerdi. PKK tarihinde ilk defa bu kadar kalabalık bir kuvvetle gerçekleştireceği eylemden zaferle çıkarsa, Türkiye’yi kendi şartlarına razı edeceği bir zemine getirecekti. Nitekim Genelkurmay Başkanımız Özel’in bizzat yürüttüğü operasyonlar ile Muşe, Zorgeçit, ve Goman Dağı mevkilerinde bordo berelilerimiz, şehri almak için her türlü donanımları ile gelen 900 kişilik PKK’lı grubu büyük bir hezimete uğratmıştır” ifadelerine yer verdi.

Türkoğlu 2012’nin PKK için ölüm kalım savaşı yılı olarak tayin edildiğinin altını da çizen Türkoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in 2012 yılı için PKK’nın hamlelerini iyi hesap ederek karakol içine hapsolan bir savunma stratejisinin yerine alanda yürütülen proaktif bir güvenlik stratejisi ortaya koyması sayesinde PKK’nın ağır kayıplar verdiğini ifade etti. PKK’nın Şemdinli’de uğradığı hezimet sonrası fiilen bittiğini de ifade eden Türkoğlu, PKK’da artık Şemdinli bozgunu sonrası pusu ve baskın ile sonuç alınamayacağına yönelik genel bir kanaat oluştuğuna temas etti.

KCK yapılanmasını PKK’nın beyin takımı olarak niteleyen Türkoğlu, emniyet güçleri tarafından yürütülen KCK operasyonları ile de PKK’nın büyük darbe aldığını ifade etti. Türkoğlu, emniyet güçlerinin mutlak başarısı ile sonuçlanan operasyonlarla eş zamanlı olarak Türkiye’de demokratikleşme yolunda gerçekleşen hamleler neticesinde de darbeler döneminin kapandığını söyledi.

Türkoğlu “ne alındı, ne verildi” sorularının anlamsız olduğunu ifade ettiği açıklamasında; “Türkiye demokratik bir ülkedir. Hükümetler seçimle iş başına gelir ve seçimle giderler. Bir hükümetin millete kabul ettiremeyeceği bir şeyi, bunu da bile-bile göre-göre, yapacağına kimin aklı esiyor? PKK silah bırakıp sınır dışına çekilmeye başladığında, arkasından karpuz kesenler var. Bu karpuz kesenler PKK’ya bir şey vaat edildiğini, PKK’nın da bu vaatler karşılığında çekilme kararı aldığını dile getiredursunlar, PKK’nın vaatlerle sınır dışına çekileceğini düşünecek kadar saf olmadığının muhasebesini de mi yapamıyorlar” dedi.

Savaşa yeşil ışık yakanların beddua, barışı başlatanların ise dua alacağını ifade eden Türkoğlu; “Bu süreç sıfır tavizle yürütülecektir. Çözüm süreci ile alakalı proje ortaya koymayanların ürettikleri laf kalabalığı, Türkiye’de silahların susmasının anahtarı olamaz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here