Hemşirelerden Belediye Başkanı Civelek’e Ziyaret!

0
239

bld-hemşirelerHemşireler, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan “Hemşireler Haftası” dolayısıyla, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i makamında ziyaret etti. Ziyarete, İskenderun Devlet Hastanesi Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Zübeyde Akkuş,  servis sorumlu hemşireleri ve servis hemşireleri katıldı.

Hemşireler Haftası dolayısıyla ziyarette bulunduklarını belirten Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Zübeyde Akkuş; “Hemşireler Haftası dolayısıyla hekim ve belediye başkanımız olarak sizi ziyaret etmek istedik. 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 09.30’da Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni, 17 Mayıs Cuma günü saat 19.30’da Beyaz Saray Restaurant’ta bir gece düzenleyeceğiz. Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Her zaman yanımızda oldunuz. Bu önemli günümüzde yine sizi aramızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Civelek’de; “Ben de aranızda olmaktan dolayı çok mutlu olurum. Size başarılar diliyorum” dedi. Bir anekdot anlatarak, insanın görevini yaparken, kendisini o işe vermesi, sahiplenmesi, düşünmesi, içselleştirmesinin önemine değinen Başkan Civelek, İskenderun’a, halka gönülden hizmet etmeyi içselleştirdiklerini, İskenderun’u sahiplendiklerini kaydetti.

İçme suyu şebeke çalışmalarının önemine değinerek, çalışmaların devam ettiğini belirten Civelek, halkın musluktan sürekli akan, temiz, sağlıklı su içeceğini söyledi. Hemşireler de, yeni içme suyu şebekesiyle suyun artık kendi basıncıyla geldiğini belirterek, su çalışmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

İskenderun Belediyesi Kadın Gönüllüleri Sosyal Marketi’nden, esnaf ve halkın katkılarıyla toplanan giyim, ev eşyası, gelinlik gibi çeşitli eşyaları toplayarak,  ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını anlatan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinde binlerce kadının çeşitli, ücretsiz kurslara katılarak sertifika aldıklarını da belirtti.

Başkan Civelek; “Toplumun yarısını oluşturan kadının, aydın olması çok önemlidir. Kadını aydın olmayan toplumun çağdaşlaşması mümkün değil. Aydın annenin yetiştirdiği çocukla aydın olmayan annenin yetiştirdiği çocuk arasında çok fark var. Biz de bu bilinçle hizmete açtığımız 5 Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde kadınlara bilgisayardan, İngilizceye, el sanatlarından seramiğe, dikişten okuma yazmaya kadar çeşitli branşlarda kurslar düzenliyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here