Türkiye İşitme Engelliler 1. Futbol Ligi 27 Ekim’de Başlayacak

0
278

işitme engellililer1İskenderun İşitme Engellilerin İlk Haftaki Rakibi Şanlıurfa İşitme Engellispor Olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) desteğiyle Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu tarafından gerçekleştirilen “Türkiye İşitme Engelliler 1. Futbol Ligi”nde 2013-2014 sezonu fikstür çekimi Ankara’da gerçekleştirildi. 40 takımın mücadele edeceği 1. Lig müsabakaları, 27 Ekim’de başlayacak ve ligin ilk yarısı 29 Aralık tarihinde tamamlanacak. 26 Ocak 2014 tarihinde ikinci yarısı başlayacak olan lig, 28 Mart 2014 tarihinde sona erecek.

Fikstür çekimi öncesi konuşan İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Aslan, işitme engelliler futbolunu ayağa kaldırmaları gerektiğini, bu konuda kendilerine destek veren Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine teşekkür ettiğini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ise yaptığı konuşmada; “Sizler sesi olmadan çığlık atarak, Türkiye’ye ve Dünya’ya mesaj veriyorsunuz. TFF olarak 4 engelli federasyona destek oluyoruz. Sizlere verilen desteklerin yanında kaynak üretmek lazım. Finansal desteklerin yanında, pazarlama, kaynak, projeleri ve basını iyi kullanmak lazım” dedi.

Bu sezon ligde ilçemizi temsil edecek olan İskenderun İşitme Engellilerin ilk haftaki rakibi ise Şanlıurfa İşitme Engellispor takımı olacak. 27 Ekim 2013 tarihinde İskenderun’da rakibini ağırlayacak olan temsilcimiz 3 Kasım 2013’te ise ikinci hafta maçında Gaziantep İşitme Engelliler takımına konuk olacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here