“Türkiye Amerikan Darbesi ile Karşı Karşıya Geldi”

0
119

vatan partisi-perinçek3Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, İskenderunlularla Kahvaltıda Buluştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, bir dizi etkinlikler için Hatay’a geldi. Perinçek, önce İskenderun’da vatandaşlar ve partililerle kahvaltıda buluştu ve sohbet etti, daha sonra kitaplarını imzaladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in kahvaltısına Vatan Partisi Genel Başkan yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Aydınlık Gazetesi yazarı Prof. Dr. Mehmet Yuva, eski çekmece belediye başkanı Dr. Cafer Özenir, Vatan Partisi il başkanı Av. Özkan Kutsal, İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve parti yöneticileri katıldılar. Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, kahvaltı sonrası soruları cevaplandırdı. Darbe bir tiyatro olup olmadığı ve Vatan Partisinin darbenin ilk günü nasıl bir tutum aldığı soruldu.

Darbenin bir Amerikan darbesi olduğunu ifade eden Perinçek, Vatan Partisi dik durduğunu ve darbeye karşı mücadelenin başarısı için çağrılar yaptığını kaydederek; “Darbenin bir tezgah olduğu çok, çok yanlış bir fikirdir, bu fikir Fetullah ve Amerika’yı kurtaran bir fikirdir. Siz bunu belli merkezler planladı, dediğinizde Amerika’yı oyunun dışında görüyorsunuz. Amerika yapmamış oluyor, Amerika’yı kurtarıyor, Fetullah Gülen’i kurtarıyor.

vatan partisi-perinçek4

Türkiye Amerikan darbesi ile karşı, karşıya geldi, çok-çok doğal bir olaydı, çünkü Türkiye, Atlantik sisteminden kopuyor. Amerika’nın kontrolünden çıkıyor. Türkiye-Suriye ile Rusya-İran, Irak ve hatta Çin’le yan, yana geliyor ve dünya dengeleri değişiyor. Amerika elbette buna müdahale eder, biz Amerika’nın bu tepkisini bırakıyoruz, Amerika’yı görmezden geliyoruz, Amerika’yı aklıyoruz, bu darbeyi ezmek için girişime ise bu darbeyi birileri kasıtlı olarak çıkardı, çok, çok yanlış ve maliyetleri de çok yüksek olan bir yanlıştır. Türkiye ve Amerika’nın cephe, cepheyi geldiğini görmeyen, bir Amerikan savaşının içinde olduğumuzu görmeyen bir yanlıştır. Bu Türk Amerikan savaşının doruğu, bu darbenin içinde Türk Ordusu yoktur.

Ben o gece başbakan ve AKP liderlerini aradım. Hepsine ben söyledim. O gece emniyet şefleri toplandılar. Bombalardan sonra ‘Türk Ordusu darbe yapıyor, yapacak bir şey yok, polisler direnmesin, bulunduğu mevkide kalsın’ diye mesaj yolladılar. Yani darbeye teslim olmuşlar. Vatan Partisinin dik duruş sergilemiştir. Amerika’nın ne askeri, ne parlamento anlamında bir seçeneği yoktur. Yani Amerika’nın iktidar seçeneği gözükmemektedir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here