Kuyumcular Bayram Öncesi Hafta sonu da Açık Olacak

0
212

uğur fırat-piyasa7İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat bayram öncesi altın piyasasıyla ilgili gazetemize bilgilendirmede bulundu.

Altın piyasasının yaklaşık son 5 aydır yatay düzeyde hareketliliğini sürdürdüğünü kaydeden Fırat, tarihte altının ilk defa böyle rekor kırdığını söylerken; “130 liraya gramı çıkan altın tekrar kar satışlarında gerileyerek 125-126 civarında seyrini sürdürüyor” dedi.

Yüksek altın fiyatlarına rağmen alımların olup olmadığına da değinen Fırat; “Tabi ki eski alımlar yok, mecbur kalmadığı sürece vatandaşlarımız alım yapmıyor” dedi. Düğün sezonu olmasına rağmen çarşılarda fazla hareketliliğin olmadığına değinen Fırat, bunun sebebinin altının şu an çok yüksek olmasından kaynaklandığını söyledi. Fırat; “Altının yükselmesi arz ve talebe bağlı genellikle yurt dışı bağlantılardan dolayı yükseliyor yurt içi etkisi olsa da az” dedi. Altın yükselmesinin nedeni olarak Fırat; “Altın ülkeler arası herhangi bir sorun çıksa yükselir, bir savaş olsa yükselir herhangi bir kötü olumsuzlukta altın hareketlenir” dedi.

Yaşanılan darbe olayının altına etkisi olup olmadığına da değinen Fırat; “Darbenin altına etkisi olmadı çünkü “darbeden hemen bir gün sonra ekonomi kurmayları işi sıkı tutarak bir araya geldi her şeyi rayına oturtturdular, milletin iradesi ön plana çıkınca fazla bir olumsuzluk olmadı” dedi.

İç piyasada yaşanılan durgunluğa da değinen Fırat; “Sadece altın sektöründe değil demir çelik sektöründe de, inşaat sektöründe de bazı durgunluklar var. Faizlerin düşmesine rağmen vatandaşın fazla alım gücü olmadığı için emlak piyasası da canlanmıyor. Bu sektörlerin hepsi birbirine zincirleme bağlıdır, birinde yaşanılan bir olumsuzluk diğerini de etkilemektedir. Buralarda yaşanılan sıkıntılar altın piyasasına da etki ediyor. Bir sektörün iyi çalışması diğer sektörlere de yansır inşallah ülkemizi daha güzel şeylerin beklemesini diliyoruz” dedi.

Başkan Fırat, bayramda 4 gün kapalı olacaklarından dolayı, kuyumcu esnafların İskenderunlu vatandaşlarımıza daha iyi alışveriş sunmaları için bu hafta Cumartesi ve Pazar günü de dahil tam açık olacaklarını bildirdi.

Fırat konuşmasında son olarak; “Tüm ulusumun ve İskenderunlu hemşerilerimin yaklaşan kurban bayramını kutluyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here