Türk-Rus İş Çevreleri Arasındaki ilişkinin İyileştirilmesi İçin Konferans Düzenlenecek

0
69

itso açıklama2İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, ekonomik faaliyetler içerisinde olduğumuz Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütüne katılmasını Türk işadamları üzerinde nasıl bir etki yaratacağını değerlendirirken, bu konuda 11 Haziran’da İstanbul’da bir konferans düzenleneceğini de duyurdu.

Küresel Ticaret ve ekonomik faaliyetlerde öncü bulunan ülkeler arasında yer alan Rusya Federasyonunun, 19 yıl süren müzakerelerin ardından, mevzuatını uyumlu hale getirmek suretiyle, eylül 2012 tarihinden itibaren Dünya Ticaret Örgütü’ne katılmasının, Türkiye’nin bu ülke ile olan ikili ekonomik ve ticari ilişkileri bakımından yeni bir dönem oluşturduğuna dikkat çeken Ugutmen, bu durumun, Rusya’ya ihracat yapan tüm İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini de etkileyeceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ugutmen; “Rusya Federasyonu 650 milyar dolar tutarında bir dış ticaret hacmine sahiptir. Günümüzde BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti) olarak adlandırılan ve yükselen ekonomiler arasında yer alan Rusya, özellikle küresel enerji ticaretinin önemli ülkeleri arasındadır. DTÖ’ye üyeliğinin, Rusya’nın bu konumunun daha da güçlenmesine ve uluslararası ticarette ‘kural koyma’ sürecine de etkin olarak katılması beklenmektedir. 

Rusya’nın DTÖ üyeliği çerçevesinde üstlendiği yasal yükümlülüklerin, mal ve hizmet ticareti bakımından ikili ticaretimize etkilerinin irdelenmesi, ayrıca RF’nin üstlendiği yükümlülüklerin ve değiştirdiği mevzuatın incelenmesi gerektiği düşünülmektedir. Konunun Türk Şirketlere duyurulması için 11 Haziran 2013 tarihinde İstanbul’da Grand Cevahir Otel’de Türk-Rus iş çevreleri arasında daha yakın ve kurallara dayalı bir iş ilişkisinin geliştirilebilmesi amacıyla konferans düzenlenecektir. Detaylı bilgiye www.tobb.org.tr web sitesi sağ panelinde ”Hizmetler” başlığından ulaşılabilir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here