Türk Metal Sen’den Oda Başkanlarına Ahilik Ziyareti

0
96

türk metal-sen1Ahilik haftası münasebeti ile İskenderun Esnaf Odaları Birliğini ziyaret ederek, esnaf oda başkanlarının bayramını kutlayan Türk Metal-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Gökçe; “Ahi Evran gibi karşılandık” dedi. Meslek odalarının ve sendikacılığın ahilikle bağlantılı olduğunu söyleyen Sendika Genel Başkanı Gökçe, geçmişimizin kültürünü yaşatma gayesi içerisinde olduğunu belirtti.

İskenderun Esnaf Odaları Birliğini ziyaret eden Türk Metal-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Gökçe ve sendikanın İskenderun Şube yöneticileri, burada esnaf oda başkanları ile bir araya gelerek ahilik haftalarını kutlarken, sendikalarının hazırlatmış olduğu “Ahilik” adlı kitabı ve genel başkanlarının mektubunu, oda başkanlarına takdim ettiler.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat; “İlk kez bir sendika yönetimi bizi onurlandırmış oldu. Bu ziyaretlerin olması gerekir. Bu ziyaretler bize güç veriyor” dedi.

Ahilik Haftasının esnafın sorunlarının tartışıldığı bir hafta olduğunu ifade eden Sendika Genel Başkan Yardımcısı Gökçe ise; “Meslek odaları ve sendikacılık ahilik ile bağlantılıdır. Geçmişimizin kültürünü bizlerde yaşatmaya gayret ediyoruz” derken, ahilik kültürünün önemine vurgu yaptı. Gökçe yaptıkları bu ziyarette Ahi Evran gibi karşılandıklarını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here