Türk Metal-Sen Esnafa Ahilik Kitabı Dağıttı

0
113

türk metal-sen2Türk Metal Sendikası İskenderun Şubesi İskenderun Esnafının yanında olduğunu tüm üyeleriyle birlikte gösterdi. Ahilik haftası nedeniyle Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın selamlarını İskenderun esnafına ileten şube Başkanı Çakır Varan ve sendika üyeleri çarşı esnafını ziyaret ettiler. İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan ve sendika üyeleri, Türk Metal Sendikası Genel Merkezi’nden gelen Ahilik haftasıyla ilgili kitapları vatandaşlara dağıttılar.

Gerçekleştirilen etkinlik esnasında Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın mesajını okuyan İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan; “Ülkemizde yalnız emekçi değil, namusuyla para kazanma kaygısında olan esnaf da zor bir süreçten geçiyor. Yüz yılların birikimiyle Anadolu’nun bağrında gelişen ve bir ahlak olarak kurumsallaşan esnaf geleneği, sömürü ve neoliberal politikaların baskısıyla yok edilmek isteniyor.

Oysaki görmezden gelinenin usta çırak öğretisi, komşuluk ilişkisi, senetsiz sepetsiz alışveriş yapabilmenin güvencesi olduğunu kimse önemsemiyor. Büyük AVM’lere mahkûm edilen halk, ekmek alırken bile bankalara borçlandırılıyor.

İnsanın ve emeğin sömürüldüğü her yerde gasp edilen hakların savunucusu olan Türk metal sendikası, örgütlü olduğu bölgelerde üyelerin olduğu kadar, çalışan üreten tüm kesimlerin emek ve hak kavgasında yanında olmaya devam edecektir. Bu duygularla ahilik haftanızı kutlarım” dedi.

Türk Metal Sendikası İskenderun Şube yöneticileri yapılan açıklamanın arından ise tüm esnafa ahilik ile ilgili kitap dağıtımı yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here