Lekesiz; “Hatay’ın Potansiyeli Heyecan Oluşturuyor!”

0
71

tümsiad seminerTÜMSİAD İTSO’da İnivasyon Konulu Seminer Verdi

TÜMSİAD Hatay Şubesi tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında inovasyon semineri düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen seminere Ak Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakam vekili Abdulaziz Aydın, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Hasan Ertürk, KİSİAD Başkanı Tamer Eker, İTSO yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları ve davetliler katıldı.

TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Hasan Ertürk seminer öncesi yaptığı açılış konuşmasında, ülke ekonomisine katkı vermek adına çalıştıklarının altını çizerek; “TÜMSİAD olarak bölge ve ülke ekonomisine katkı vermenin yanı sıra iş adamlarımızı da ülkemiz ve dünyadaki gelişmelerden haberdar etmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

TÜMSİAD’ın tanıtım filminin de gösterildiği seminerde söz alan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, ‘yenilenmezseniz yenilirsiniz’ sözünü hatırlatarak; “Hatay’ın potansiyeli hepimiz için heyecan oluşturuyor. Limanı, deniz kıyısı, ovası, inanç turizminin değerleri ile ilimiz önemli bir potansiyele sahip. Zaman içerisinde bölgemize yapılacak yatırım rakamının 12,5 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz. Eskilerde binlerle milyonlarla ifade edilen yatırımların artık milyon dolarlarla ifade edilmeye başlaması bölgemizin ekonomik anlamda ne kadar geliştiğini göstermektedir” dedi.

Suriye ve Ortadoğu’da yaşanan olayların sona ermesi ile birlikte Hatay nüfusunun önümüzdeki 10 yıl içerisinde 1 milyon daha aratabileceğine dikkat çeken Vali Lekesiz; “Ortadoğu’da yaşanan olayların bitmesi ile birlikte bölgemiz ekonomisinin önü açılacak. Sosyal ve ekonomik yönden heyecan verici bir ilimiz var. Bu bakımdan ilin potansiyelini hayata geçirme noktasında yatırımcılarımıza iş adamlarımıza sivil toplum kuruluş temsilcilerimize önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.

TÜMSİAD Hatay şubesi tarafından İTSO Meclis salonunda düzenlenen seminere davetli olarak katılan Dr. Mustafa Lale, sine vizyon destekli olarak inovasyon hakkında davetlilere detaylı bilgiler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here