Türk Jetleri Sınır Devriyesinde

0
61

sınır devriyesiSuriye’ye ait bir uçak Türkiye sınırına yaklaştı, iki F-16’nın bölgeye gönderildiği ancak Suriye uçağının daha sonra geri döndü…

Suriye’ye ait bir MIG-23 uçağının önceki gün Türkiye sınırına yaklaştığı, iki F-16’nın bölgeye gönderildiği ancak Suriye uçağının daha sonra geri döndüğü belirtildi.

TSK günlük faaliyetlere ilişkin bilgilendirmesinde 8 Ekim günü Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Diyarbakır’dan kalkan ve saat 7.55’ten itibaren Gaziantep bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden iki F-16 uçağının, Suriye’ye ait bir MIG-23 uçağının, Karbeyaz/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiğini bildirdi. Suriye’deki hava aracı, sınıra 4.2 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı. F-16 uçakları da hava devriye görevini saat 11.57’de tamamlayarak, bir sonraki 2 adet F-16’ya devretti.

Önceki gün ayrıca Merzifon’dan kalkış yapan 2 adet F-16 uçağı, 14.59-19.41 saatleri arasında Gaziantep-Hatay bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi gerçekleştirdi ve görevini tamamlayarak Merzifon hava meydanına geri döndü. İncirlik’ten kalkış yapan 2 adet F-16 uçağı da saat 11.16-15.42 saatleri arasında Gaziantep-Hatay bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra etti ve görevini tamamlayarak bir sonraki birliğe devretti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here