Günümüzde Spora Yakılan Kına (5)

0
33

Değerli okurlarım, olimpiyatları alamayışımıza belli nedenlerle siyasiler üzülüyorlar ama haklı olarak, makul nedenlerle üzülmeyenler de var. Fazla üzülmeye de gerek yok. Hani “Kader İlahi” diyorlar ya. Biz de diyoruz ki, onun yaptığı her şeyde bir hayır vardır. Ona inancı olanlar olimpiyatları alamadığımıza üzülmeyip, aksine sevinmelidirler. Cenabı Allah hem Türk insanının ve hem de İstanbul’un yüzüne bakmıştır.

Üzülenler vicdanlarının sesini duymayanlardır. Taksim’e Gezi parkı konularında zaafa uğrayanlar olimpiyat nedeniyle göz bebeğimiz İstanbul’u köstebek yuvası haline çevireceklerdi. Taksim de Taksim olmaktan çıkıp, Mescitlerle Camilerle dolacak, üstüne üstlük topçu taburunu da yapacaklardı. Öncelikle Cenabı Allah hamdüsenalar olsun izin vermedi. Hala uyuyorlar. Her şeyin O’nun izniyle olabileceğini bir türlü anlayamıyorlar.

Herkes gibi, olimpiyatların bir gün İstanbul’da yapılmasını ben de isterim. Kaç yıl sonra olacağı bilinmez. Diyelim ki, 25-30 yıl sonra… O zaman geldiğinde, şimdi ki siyasiler Allah’a hesap veriyor olacaklar. O günle bugün arasında büyük fark olacak. Bu farkı şimdiden geçersek de, istemeyenleri vatan hainliği ile itam etmesek olmaz mı?

Ek vergiden (olimpiyatlar için) söz ediliyor. Bu vergiyi yemeyelim içmeyelim yine ödeyelim ama içinde mutlu olacağımıza inandığımız bir şehir için. Hem de gözümüzü kırmadan, Erzurum’da, Diyarbakır’da, Trabzon’da yaşıyoruz, İstanbul’dan bize ne demeden. Bunlar zamanı geldiğinde yapılır. Şimdi değil. Olimpiyatları oya tahvil edeceksin diye, aklı başında insan parmağını oynatmaz.

Olimpiyatlar için söz verildiği gibi, şehrin iki yakasındaki trafiği 15-20 dakikaya indirelim, trafik konusunu sıfırlayalım. Olmaz mı? Komşularımızla dost olalım, gerilmeyelim Türk ulusunu tedirgin etmeyelim. Yeniden ayağa kalkalım. Birlik olalım.

Ülkemiz hakkındaki düşüncelerinizi açıkça söyleyin, Atatürk gençliğinin atalarına saygısızlık yapmayın, Milli bayramlarıma lütfen değer verin. Yüce Türk ulusunun aldığınız karardan haberleri olsun, Suçsuz insanları bir ihbarla hayatını karartmayın. Kendinize yandaş arayın, bunun sonu yoktur, T.C. ibarelerini kaldırmaya hevesli olmayın, tehlikeli olur. En iyisini yapalım ama kendimiz için yapalım. Bu ülke sizin değil, Yüce Türk ulusunundur yani Türkiye Türklerindir!

Türkiye’de kimse azınlık değildir… %50 olarak ifade edilen kesim de çoğunluk değildir. Hepside Türk halkının ta kendisidir. Türk halkını kutuplaştırmak, ayrıştırmak, beynini yıkmak suretiyle oylarını bloke etmek uzun vadeli bir kazanç sağlamaz. Sonunda hüsran vardır vah-vah demek vardır. Bu ülke hepimizin neden öyle olsun ki. Durup dururken sağımıza solumuza neden kına sürelim ki?

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here